Nedeľa 05. 05. 2024 03:28:01 | Meniny má Lesia, Lesana

Nezodpovedný vodič blokoval plynulý prejazd záchranných zložiek v areáli žilinskej nemocnice

„Parkovisko pri nemocnici - Pán šofér, poďte si to preparkovať, majú problém okolo vás vychádzať,“ upozornila svojím príspevkom Žilinčanka Mirka na vzniknutú a pravidelne sa opakujúcu dopravnú situáciu v okolí parkoviska pri Fakultnej nemocnici s poliklinikou Žilina. Foto: Facebook / Mirka Ostrochovská Holešová / Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Juliana Krčulová|12. apríl 2022|10:09:06

Hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina, Lenka Záteková, sa pravidelne vodičom parkujúcim v areáli nemocnice prihovára, aby boli pri parkovaní obozretnejší. „Areál nemocnice a najmä parkovanie priamo pri budovách sa nafúknuť, žiaľ, nedá, takže niekedy naozaj neostáva iná možnosť, ako zaparkovať o kúsok ďalej, napríklad aj na záchytných parkoviskách. Je nám ľúto, no v žiadnej nemocnici nie je kapacitne možné vybudovať tesne pri každom pavilóne dostatočné množstvo parkovacích miest, aby sme pokryli desiatky vozidiel, ktoré by tam taktiež radi zaparkovali,“ napísala v januári Záteková, keď sa na facebookovom profile žilinskej nemocnice objavila fotografia zaparkovaného vozidla na verejnej zeleni v areáli nemocnice.

271811420_3125974031053223_8463517738182815518_n.jpg

V súvislosti s nezodpovedným parkovaním nemocnica rovnako upozornila vodičov, že pokutu môže polícia udeliť za nesprávne parkovanie aj bez toho, aby vám na vozidle zanechala blokovacie zariadenie alebo výzvu. „Ak parkujete podobne ako vodič na fotografii a vaše auto nájdete bez "lístka" či takzvanej "papuče", stále môžete počítať s možnosťou objektívnej zodpovednosti, kedy vám bude upozornenie doručené priamo domov a pokuta bude už o niečo vyššia. Prosíme preto všetkých pacientov, návštevníkov i zamestnancov, využívajte dostupné parkovacie miesta, aj keď sa nachádzajú o niečo ďalej od budovy, do ktorej máte namierené,“ uviedla Lenka Záteková, hovorkyňa FNsP Žilina.


Súvisiaci článok
Žilinská nemocnica zmodernizovala oddelenie ortopédie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť