Piatok 18. 10. 2024 10:18:33 | Meniny má Lukáš

Tatranská výzva s cieľom pomôcť nemocnici: Marcel Mikovčák plánuje prejsť 12 chát za 24 hodín

Marcel Mikovčák, ktorý zdolal vrcholy Lobuche Peak a Kilimandžáro, má na tento rok ambiciózny cieľ – prejsť 12 tatranských chát za 24 hodín a pri každom kroku pomáhať dobrej veci. Zbierka, ktorú organizuje, má za cieľ podporiť modernizáciu chirurgického oddelenia, vrátane septickej jednotky intenzívnej starostlivosti v Kysuckej nemocnici s poliklinikou v Čadci.

Juliana Krčulová|12. október 2024|17:01:45

Zdroj: Koláž Žilina SP21/donio.sk

Súvisiaci článok
Pomôžte psíčkarom z Čadce aj vy! Zapojte sa do zbierky a prispejte na rekonštrukciu ihriska
Čítajte viac >

Marcel Mikovčák a jeho dobročinná cesta

Marcel Mikovčák, 48-ročný muž, si pred tromi rokmi uvedomil, že je čas splniť si svoje sny. V roku 2022 zdolal vrchol hory Lobuche Peak v Himalájach a v roku 2023 najvyšší vrch Afriky, Kilimandžáro. Tento rok plánuje prejsť 12 tatranských chát za 24 hodín, pričom každý krok venuje dobrej veci.

„Každé vaše euro ma posunie bližšie k cieľu a všetky získané financie poputujú do Kysuckej nemocnice s poliklinikou v Čadci na chirurgické oddelenie, vrátane septickej jednotky intenzívnej starostlivosti. Venoval som množstvo času a energie do príprav a teraz potrebujem aj vašu podporu,“ priblížil zakladateľ zbierky na portáli Donio.

0ab2a628-dc33-4da9-aa0c-3f5004c1e756.png Zdroj: donio.sk

Na čo budú peniaze z tejto kampane použité?

Marcel Mikovčák zbiera finančné prostriedky pre Kysuckú nemocnicu s poliklinikou v Čadci, konkrétne pre vybavenie septickej jednotky intenzívnej starostlivosti. Vyzýva ľudí, aby sa pridali a podporili jeho iniciatívu, ktorá pomôže zlepšiť zdravotnú starostlivosť pre pacientov v Čadci. Všetky vyzbierané prostriedky poputujú na modernizáciu chirurgického oddelenia a zakúpenie potrebného vybavenia.

„Kysucká nemocnica v Čadci v súčasnosti prerába jedno krídlo chirurgického oddelenia vrátane septickej JIS. Finančné prostriedky poputujú na vybavenie septickej JIS (centrálny monitorovací systém, elektrické polohovateľné postele a pod.) Chirurgické oddelenie má 60 lôžok, ročne príjme okolo 2 100 pacientov a vykoná 1 665 operačných výkonov na tomto oddelení,“ konkretizoval Mikovčák s tým, že v prípade, ak by sa mu cieľová suma podarila prekonať, či naopak, ak by ju nedosiahol, celý obnos finančných prostriedkov v oboch prípadoch poputuje na Chirurgické oddelenie v Čadci.

Podporiť jeho iniciatívu môžete aj prostredníctvom TOHTO ODKAZU.


Súvisiaci článok
Bezpečnosť bábätiek na Liptove môže byť aj vo vašich rukách. Pomôžete nemocnici k zisku kardiotokografu?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť