Piatok 18. 10. 2024 03:42:28 | Meniny má Lukáš

Zaujíma vás história mikulášskeho námestia? Prednáška v liptovskej knižnici vás iste nadchne

Mesto Liptovský Hrádok a jeho mestská knižnica má už teraz pre všetkých prichystanú ďalšiu časť z historických prednášok. Očarí tých, ktorí sa zaujímajú o históriu mikulášskeho námestia.

Michal Szentivanyi|15. október 2024|13:30:26

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com

Súvisiaci článok
Prípad z Liptova vrátil tému medveďov späť na stôl. Výskyt šeliem viete odsledovať aj elektronicky (MAPA)
Čítajte viac >

Mestská knižnica Liptovský Hrádok o tomto podujatí informovala na sociálnej sieti. Bude sa konať v utorok 22. októbra o 16:30 hodine priamo v priestoroch knižnice v Liptovskom Hrádku.

„Historická prechádzka po mikulášskom námestí je rozprávaním, ako námestie vznikalo, kto vlastnil budovy v rámci námestia aj v jeho bezprostrednom okolí, aká významné udalosti sú s mikulášskym námestím spojené a veľmi veľa faktov a zaujímavostí, ktoré sa do publikácie, ktorá pred pár rokmi vyšla, už nezmestili," informovali kompetentní z knižnice v Liptovskom Hrádku.

Program bol pripravený v rámci projektu Knižnica pre všetkých 4, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Nezabudnite, že na podujatie treba vopred ohlásiť svoju účasť. Urobiť tak môžete na telefónnom čísle 0918 865 733 alebo e-mailom na adresu kniznica@lhr.sk. Vstupné je dobrovoľné.


Súvisiaci článok
Tip na výlet: Hrdoš a Hrdošova skala
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť