Sobota 05. 10. 2024 14:00:30 | Meniny má Viera

Ružomberok má potenciál: Spolu s Wislou budú rozvíjať cestovný ruch za vyše 700-tisíc eur

Potenciál cestovného ruchu v Ružomberku a v poľskej Wisle budú rozvíjať prostredníctvom cezhraničného projektu Cestou dreva. Rozpočet je viac ako 712-tisíc eur a projekt uskutočnia od októbra tohto roku do apríla 2026. Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informoval hovorca Ružomberka Vladimír Miškovčík.

TASR|1. október 2024|14:04:47

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Ľubomír Kubáň - primátor mesta Ružomberok

Súvisiaci článok
Stret s medveďom je na jeseň vyšší a varovanie prišlo aj z Ružomberka. Tieto tímy zasahujú v rámci kraja
Čítajte viac >

Obe partnerské mestá chcú realizáciou projektu podporiť doposiaľ absentujúcu spoločnú turistickú ponuku, pripraviť spoločné cezhraničné produkty a zvýšiť využitie kultúrneho potenciálu. „Zámerom je dobudovať, rozšíriť a dovybaviť udržateľnú, prístupnú a k prostrediu priateľskú infraštruktúru cestovného ruchu v prihraničnom území," vysvetlil Miškovčík.

Pre Ružomberok bude v rámci projektu podstatná jeho investičná časť, v rámci ktorej osadia nové prvky vo Vlkolínci v sume 90-tisíc eur. Hovorca priblížil, že pôjde o výmenu verejného osvetlenia, nové lavičky, cyklostojany, koše, vitríny a informačný systém. Mesto Wisla vybuduje fragment pešieho a cyklistického chodníka s vybavením. Súčasťou projektu budú aj letné festivaly. Trojdňové podujatia v Ružomberku a vo Wisle sa budú konať v lete a na jeseň budúceho roka.

347248304_818435479614253_8317145314272470084_n.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Mesto Ružomberok

„V dôsledku vysokej výkonnosti cestovného ruchu je potrebné neustále zdokonaľovať naše produkty, pretože sa na ne v tomto území kladú zvýšené nároky," skonštatoval ružomberský primátor Ľubomír Kubáň. Ako dodal, rozvojový potenciál oboch území vidí v podpore ľudského tvorivého a kreatívneho potenciálu, ale aj v rozvoji a propagácii kultúrneho a prírodného dedičstva regiónu.


Súvisiaci článok
Sprievodcovské služby v Liptovskom Mikuláši zaznamenali rekordný nárast
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť