Piatok 29. 03. 2024 11:50:15 | Meniny má Miroslav

Dobrovoľníčka Inna: Tešíme sa spolu na oslobodenie Ukrajiny

Dobrovoľníčka z Ukrajiny, ktorá aktuálne žije a pôsobí v Žiline, Inna Onyshchenko-Myroshnyk nám opísala dobrovoľníctvo v inštitúcii Ukrainska Spilka / Українська Спілка, v ktorej pracujú a pomáhajú Ukrajinci Ukrajincom. Foto: ilustračné / Facebook / Ukrainska Spilka / Українська Спілка

Juliana Krčulová|19. marec 2022|10:02:07

Na našu otázku, akej práci sa Inna aktuálne venuje pri pomoci utečencom z Ukrajiny, nám odpovedala takto: „Moja práca je teraz taká, že pomáham spolu so svojimi kolegami a kolegyňami ľuďom, ktorí kvôli vojne s Ruskom museli prísť sem na Slovensko. Teraz sa momentálne viac venujem Ukrainskej Spilke / Українська Спілка, inštitúcii, ktorá pomáha utečencom z Ukrajiny začať svoj sociálny život tu v Žiline aj na Slovensku,“ priblížila dobrovoľníčka Inna Onyshchenko.

Inna Onyshchenko.jpg Foto: Facebook / na fotografii Inna Onyshchenko-Myroshnyk

Dobrovoľníctvu sa podľa jej slov venuje od soboty 26. februára 2022 a utekajúcim z Ukrajiny je neustále nápomocná. „Dobrovoľníctvu sa venujem odvtedy, keď sme sa rozhodli urobiť Camp pre utečencov v Žiline. Posledné tri týždne som k dispozícii 24/7, volajú mi aj cez deň, aj v noci, ale som šťastná, že môžem pomáhať aj popri únave,“ uviedla pre našu redakciu Inna.

Ukrainska Spilka Українська Спілка.jpg Foto: Ukrainska Spilka / Українська Спілка

„Najdôležitejšie je zabezpečiť strechu nad hlavou a dať ten pocit pre človeka, že on je v bezpečí. Ostatné veci riešime v Ukrainskej Spilke. Zamestnanie, pomáhame deťom so školami a školákmi, pomáhame so zásobovaním,“ upresnila aktivity v spolku Ukrainska Spilka.

Každý utečenecký príbeh, ktorý si Inna pri dobrovoľníctve vypočuje, sa jej bytostne dotýka. „Za každého ma bolí, plačeme spolu, spolu sa tešíme na oslobodenie Ukrajiny, a že uvidíme svoje rodiny, otcov a mužov a bratov,“ uzavrela v našom rozhovore dobrovoľníčka Inna Onyshchenko.


Súvisiaci článok
Dobrovoľník Martin Píry: Ak máte skutočne otvorené oči a srdce, tak sa na hraniciach nezastavíte
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť