Streda 18. 09. 2024 02:19:11 | Meniny má Eugénia

Zmeny v kultúrnych podujatiach: Nepriaznivé počasie prekazilo plány aj v Žilinskom kraji

Populárne akcie Dni mesta Vrútky, Bytčiansky jarmok, Deň otvorených dverí na hrade Lietava a Deň horskej služby očakávali mnohí turisti. Bohužiaľ, nepriaznivé počasie prekazilo plány.

Radka Kostánová|12. september 2024|16:00:03

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Vrútky - oficiálna stránka mesta a bytca.sk

Súvisiaci článok
Vrútocký jarmok, farmársky deň aj Aya. Takéto budú Dni mesta Vrútky (PROGRAM)
Čítajte viac >

Zmena v podujatí Dni mesta Vrútky

Zástupcovia mesta Vrútky informovali na sociálnej sieti o zmene programu na podujatí Dni mesta Vrútky. Bohužiaľ, pre nepriaznivé počasie sa program od piatka 13. septembra obmedzuje na uzatvorené priestory.

„Vrútocký jarmok a program na hlavom pódiu sa konať nebudú,“ priblížili zmeny zástupcovia mesta a zároveň verejnosť pozvali na Farmársky deň vo vrútockej synagóge.

Bytčiansky jarmok je zrušený

Mesto Bytča informovalo na sociálnej sieti, že vo štvrtok 12. septembra ráno organizačný štáb rozhodol, že sa Bytčiansky jarmok v piatok 13. septembra ruší.

„Na základe komunikácie so Slovenským hydrometeorologickým ústavom oznamujeme, že zajtrajšia extrémne nepriaznivá prognóza počasia spojená s dažďom a silným nárazovým vetrom v našom území predpokladá, že by bezpečnosť návštevníkov bola ohrozená. Bytčiansky jarmok zatiaľ presúvame na neurčito, o náhradnom termíne vás budeme včas informovať,“ priblížili zástupcovia mesta v príspevku.

Deň otvorených dverí na Lietavskom hrade

Z dôvodu veľmi nepriaznivého počasia, akým je dážd, nárazový vietor a teploty cez deň na hrade okolo 7 stupňov, či možno aj sneh, akcia Deň otvorených dverí na hrade Lietava v sobotu 14. septembra 2024 nebude. Organizátori informovali o zmene na sociálnej sieti a priblížili, že po dohode so všetkými účinkujúcimi oznámia nový dátum.

Deň horskej služby je zrušený

Horská služba Malá Fatra -dobrovoľná organizácia mala počas soboty 14. septembra oslavovať 70 rokov od svojho založenia. Bohužiaľ, taktiež je podujatie zrušené kvôli nepriaznivému počasiu. Záchranári o zrušenej akcii informovali prostredníctvom sociálnej siete.

„Toho rozhodnutie sa nám nerobilo ľahko, príprave sme venovali veľa času a snahy a tešili sme sa, že sa s Vami stretneme. Ďakujeme, že ste chceli prísť, a aby naša snaha nebola márna, prekladáme Deň Horskej služby na rok 2025. O termíne Vás budeme informovať," priblížili zástupcovia horskej služby.

Hody v obci Kunerad

V prehľade hodových slávností v Žilinskom kraji sme vás informovali, že obec Kunerad usporiada hody v sobotu 14. septembra. Zástupcovia obce však informovali, že z dôvodu nepriaznivého počasia sa hodová zábava uskutoční v kultúrnom dome. Do tanca bude hrač hudobná skupina ABC DANCE. Nasledujúcu nedeľu 15. septembra sa uskutoční slávnostná svätá omša o 11:00 hodine.


Súvisiaci článok
Blíži sa najočakávanejšia udalosť v Bytči. Tradičný jarmok poskytne zábavu vo forme tanca aj hudby
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť