Streda 18. 09. 2024 22:50:42 | Meniny má Eugénia

Súkromná škola umeleckého priemyslu v Žiline oslavuje 15 rokov s bohatým programom a koncertom

Súkromná škola umeleckého priemyslu v Žiline oslávi svoje 15. výročie bohatým programom pre študentov, zamestnancov, rodičov a širokú verejnosť. Škola, založená v roku 2009, sa stala významným centrom umeleckého vzdelávania v Žilinskom kraji. Oslavy začnú 12. septembra 2024 a vyvrcholia verejným koncertom skupiny QUEEN SHOW.

Juliana Krčulová|11. september 2024|19:00:15

Zdroj: Koláž Žilina SP21/skolaumenia.sk

Súvisiaci článok
Školy budú bezpečnejšie: Vláda schválila nový systém monitoringu a výstrah
Čítajte viac >

Súkromná škola umeleckého priemyslu v Žiline oslavuje 15 rokov

Súkromná škola umeleckého priemyslu v Žiline s hrdosťou oslávi svoje 15. výročie. Táto významná udalosť bude sprevádzaná bohatým programom pre študentov, zamestnancov, rodičov a širokú verejnosť.

„Škola bola založená v roku 2009 a jej zriaďovateľom je spoločnosť IVAS s.r.o. Za posledných pätnásť rokov sa stala významným centrom umeleckého vzdelávania v Žilinskom kraji. Pod vedením pána riaditeľa Ing. Václava Dostálka sa v škole vytvoril kvalifikovaný učiteľský zbor a odborné predmety vyučujú profesionáli z rôznych oblastí výtvarného umenia. Vďaka tomu sa môžeme pochváliť excelentnými výsledkami žiakov. Škola ponúka rôzne študijné odbory a pripravuje odborníkov pre oblasť mediálneho trhu, výtvarného umenia a dizajnu,“ informovali zástupcovia školy na oficiálnom webe s tým, že mnohí absolventi pokračovali v štúdiu na umeleckých školách doma i v zahraničí a dnes sú úspešnými profesionálmi v kreatívnom priemysle.

Oslavy začnú vo štvrtok 12. septembra 2024 o 9:00 hodine majstrovstvami žiakov žilinských základných škôl v maľovaní na chodník, čo poskytne mladým umelcom príležitosť prejaviť svoju kreativitu a talent priamo v areáli školy.

Následne bude prebiehať program a prezentácia školy pre pozvaných hostí. Po odbornom programe sa študenti a zamestnanci môžu tešiť na grilovačku. Popoludní od 14:00 hodiny bude škola otvorená pre verejnosť, ktorá bude mať možnosť prezrieť si výstavy študentských prác, zúčastniť sa prehliadky školy a dozvedieť sa viac o ponúkaných študijných odboroch.

Oslavy vyvrcholia verejným koncertom skupiny QUEEN SHOW, ktorý začne o 17:00 hodine a prinesie nezabudnuteľný zážitok pre všetkých milovníkov hudby.

Súčasťou pripravovaných osláv je aj špeciálna charitatívna aukcia, ktorá obsahuje 15 výtvarných diel pedagogických zamestnancov tejto školy. „Výtvarníci, ktorí sa zúčastnili, spojili svoje sily, aby nielen prezentovali svoje umenie, ale tiež prispeli k dôležitej veci. Tieto diela budú počas osláv 12. 9. 2024 vystavené vo vestibule školy. Tu bude zároveň aj možnosť prihadzovať na diela priamo na mieste, pomocou pripraveného počítača. Všetky prostriedky získané z aukcie budú venované detskému domovu sv. Jozefa v Turzovke, čím sa podpora umenia spojí s pomocou deťom v núdzi,“ doplnili zástupcovia školy.


Súvisiaci článok
Historická pamiatka v Zákamennom čelí nečakanému problému s ďatľom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť