Pondelok 16. 09. 2024 19:57:38 | Meniny má Ľudmila

Komplikácie v martinskej nemocnici. Porucha na chladiacich boxoch ovplyvnila pohreb ženy

Smrť človeka je veľmi smutnou záležitosťou. Ak sa k takejto udalosti pridajú ďalšie komplikácie, vedú k ešte väčšej frustrácii. Ide o prípad Zuzany, ktorej mama odišla na večnosť v Univerzitnej nemocnici v Martine. Telo matky však už blízka rodina viac nemohla vidieť - bolo znehodnotené. Za všetko môže porucha na chladiacich boxoch.

Michal Szentivanyi|5. september 2024|12:00:04

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com

Súvisiaci článok
Mala veľké plány, no tragická nehoda ukončila jej život. Rodičia oplakávajú smrť mladej Lilienky z Tvrdošína
Čítajte viac >

O prípade informoval portál regiony.zoznam.sk. Zuzana o smrti svojej matky Anny porozprávala v statuse na sociálnej sieti.

Telefonát z nemocnice ich prekvapil

„Ako už viete, vo štvrtok 22. augusta 2024 nás opustila mamina. Zomrela na operačnej sále v Univerzitnej nemocnici v Martine. Vzhľadom na to, že nemocnica nemala pripravene prepúšťacie papiere, prevoz tela bol možný až v pondelok 26. augusta 2024. V to ráno pohrebná služba obdržala telefonát z nemocnice, aby si urýchlene prišli po telo, keďže zistili, že majú poruchu na chladiacich boxoch," popísala svoju frustráciu Zuzana v statuse.

7875.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Po prevzatí tela Zuzaninu rodinu kontaktovala pohrebná služba s tým, že telo nie je v stave, aby mohlo byť na pohrebe vystavené verejnosti.

Martinská nemocnica udalosť vysvetľovala

O prípad sa začalo zaujímať viac ľudí. Na otázky verejnosti odpovedala aj nemocnica. Telo zosnulej bolo pripravené na prevzatie pohrebnou službou nasledujúci deň po úmrtí, teda v piatok 23. augusta 2024. Pohrebná služba ho vyzdvihla až po víkende, počas ktorého došlo k technickej poruche chladiaceho boxu,“ zareagovala pre regiony.zoznam.sk hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Martin Katarína Kapustová.

277522391_100169842667124_5514435959843906117_n.jpg Zdroj: Facebook/Univerzitná nemocnica Martin

Tá dodala, že celá situácia nemocnicu veľmi mrzí a vykonali dodatočné opatrenia. „Vzhľadom na nedostatočné chladenie sa posmrtné zmeny na tele zosnulej rozvinuli rýchlejšie. Vzniknutá situácia nás úprimne mrzí a prijali sme opatrenia, aby sa neopakovala,“ doplnila pre regiony.zoznam.sk hovorkyňa Kapustová. „Išlo o prvý a jediný takýto prípad v našej nemocnici, nijakí ďalší pozostalí nás v tejto súvislosti nekontaktovali,“ uzavrela svoje stanovisko pre portál regiony.zoznam.sk martinská nemocnica.


Súvisiaci článok
Ľudia so zdravotným znevýhodnením by mali mať lepšie podmienky na život. Vláda plánuje nové zmeny
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť