Nedeľa 15. 09. 2024 22:31:23 | Meniny má Jolana

Michal Penk sa vracia na koncertné pódiá, konečne ... a s ním aj nové skladby „Jasno“ a „Dopis“

Čakanie skončilo, konečne. Aj takto môžu zareagovať fanúšikovia speváka, ktorý svojím krásnym hlasom a príjemným vystupovaním dokázal učarovať väčšine česko-slovenských domácností v deväťdesiatych rokoch.

Tlačová správa|4. september 2024|12:00:06

Zdroj: Facebook/Michal Penk LIVE

Súvisiaci článok
Martin Chodúr poteší Žilinčanov krásnym koncertom „Pocta veľkým hlasom“
Čítajte viac >

Sedem koncertov v Česku a päť na Slovensku, to je počet miest, ktoré sa už dnes môžu tešiť na jeho návrat, či „znovuzrodenie“. Michal sa vracia, aj keď sám tomu pred časom neveril a reaguje: „Keby mi niekto tvrdil pred 10 rokmi, že za 10 rokov budem robiť comebackové turné, tak by som povedal, že určite nie, že sa mýli. Veci sa potom zmenili a dnes mám na to úplne iný názor. Moc sa na to teším, moc ma baví ten comeback a je úžasné poznávať medzi fanúšikmi aj svojich starých známych. Je to moc fajn a občas si medzitým prečítať od niektorého zo svojich priaznivcov, že na mne vyrastal, myslené, cez svojich rodičov. To je fajn. Mám fajn kapelu, je to fajn partia a fakt sa mi s nimi fajn hrá. Takže ma to baví a teším sa. Mám trochu trému, ale teším sa.“

A vracia sa nielen svojím zjavom, ale aj hudobne. Michal okrem prípravy na turné pripravil aj svoje úplne nové EP s dvoma skladbami. Aj v nich je silná téma návratu, najmä v skladbe „Jasno“. „Dopis“ ide ešte hlbšie. Odzrkadľuje sa v ňom mnoho z toho čo zažil a zažíva.

Michal Penk: „Hudbu k skladbe „Dopis“ som zložil na jeseň roku 2023 a nejakú dobu som netušil o čom bude text, dokonca som si nebol istý, či ho napíšem ja. No ale napokon som napísal text o láske, o tom, že jedna z mocí, ktoré láska má, je meniť rozhodnutia samovrahov. A tak som si skúsil predstaviť, že stretnem takého človeka a že mu jeho život úplne prevrátim naruby tak, že potom dokonca prežije aj on mňa.“ EP vychádza 4. septembra 2024 na všetkých digitálnych platformách.

penk tour.png Zdroj: Facebook/Michal Penk LIVE

Spolu 12 koncertov si užijú fanúšikovia v kluboch a na otázku prečo v kluboch? Michal odpovedá: „Dôvod je prostý. Po toľkých rokoch chcem svojich fanúšikov cítiť, chcem ich mať tak blízko ako sa dá. Chcem cítiť ich reakcie, emóciu.. a to sa dá len v klube. Už dnes sa neviem dočkať. Dúfam, že práve v prostredí klubov emócia preskočí a spoločne zažijeme nezabudnuteľný večer. Teším sa na vás.“

Tour začína 14. septembra 2024 v Pardubiciach a končí 14. decembra 2024 v Bratislave. Vstupenky si môžete kúpiť na TOMTO ODKAZE na Slovensku a na TOMTO v Česku.

Sme radi, že Spravodajský portál Žilina SP21 môže byť súčasťou tohto zaujímavého podujatia ako jeho mediálny partner!


Súvisiaci článok
Zverofarma pri hoteli HUBERT: Spoznajte domáce aj exotické zvieratá vo Vysokých Tatrách
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť