Streda 18. 09. 2024 17:14:45 | Meniny má Eugénia

Svorka ukončí prípravu duelmi s Mikulášom, Duklou a Bystricou. Takto budú vyzerať prvé dni v extralige (PROGRAM)

Hokejový tím Vlci Žilina má za sebou štyri týždne prípravy na novú sezónu a zároveň aj štyri prípravné zápasy. Počas najbližších dní ich čakajú súperi na vonkajšom ľade a dve stretnutia na zimnom štadióne v Žiline. Uverejnený bol už aj rozvrh na prvé týždne v extralige.

Michal Szentivanyi|27. august 2024|08:00:08

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/vlcizilina.hockeyslovakia.sk/Daniel Stehlík a zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Svorka na domácom ľade vyzvala český Frýdek-Místek. Štvrtý prípravný duel rozhodla záverečná tretina (VIDEO)
Čítajte viac >

Konkrétne ide o Liptovský Mikuláš, s ktorým sa Vlci na liptovskom ľade stretnú v utorok 27. augusta a Trenčín, kam svorka pocestuje vo štvrtok 29. augusta 2024. Vlci Liptákov vyzvú o 18:00 hodine. V príprave tím spod Dubňa dosiahol zatiaľ jedno víťazstvo, práve s Duklou Trenčín (6:1). Utŕžil však tri prehry.

Liptovský Mikuláš Žiline v prvom zápase na domácej pôde uštedril šesť gólov, no Vlci mu na oplátku dali štyri. Na výhru to však nestačilo. Vlci tiež nestíhali ani s českým vicemajstrom z Pardubíc (2:3) a ani s Frýdkom-Místkom (1:2).

Liptovský Mikuláš sa však Vlkom v príprave postaví ešte raz. Už v podvečerných hodinách sa svorka ukáže v odvete. „Na ľade bolo veľa nových hráčov a chalanov, ktorí presilovky zrejme ani nebudú hrať a bolo to vidieť, lebo sme ich nehrali dobre. Vieme približne, ktorí hráči budú určení na presilové hry a s týmito hráčmi situácie poctivo drilujeme," povedal pre web klubu tréner Vlkov Milan Bartovič.

Stratégia a plány pred ďalšími stretnutiami

Klub si navyše myslí, že v prvých dvoch dueloch sa darilo veľmi dobre využívať presilovky, no v ďalších dvoch zápasoch tomu už tak nebolo. „Musíme teraz tvrdo pracovať na tom, aby každý vedel, kde sa má v ktorom okamihu na ľade nachádzať, čo robiť a aký systém hráme. Musíme sa naučiť, kedy napádať a kedy radšej odstúpiť od hráčov, aby sme sa nedostávali prečísleniami pod tlak. Posledné zápasy nám nastavili zrkadlo a máme ešte necelý mesiac na to, aby sme sa s tým popasovali,“ povedal pre web klubu Vlci Žilina 35-ročný útočník Rastislav Dej.

457154028_18034381397128853_1778487060086123880_n.jpg Zdroj: Facebook/Vlci Žilina

V sumáre žilinských hokejistov čakajú počas tohto týždňa dva zápasy vonku – v utorok 27. augusta v Liptovskom Mikuláši a vo štvrtok 29. augusta v Trenčíne. Potom sa presunú opäť domov, kde vo štvrtok 5. septembra o 17:30 hodine privítajú hostí z Nových Zámkov a o päť dní neskôr v rovnakom čase Banskú Bystricu, u ktorej aj zakončia prípravné zápasy v piatok 13. septembra.

Je známy program na september a začiatok extraligovej sezóny

Stránka zilina_fans na sociálnej sieti už uverejnila aj najbližší program Vlkov počas prvých týždňov v extraligovej sezóne. Začne sa stretnutím v piatok 20. septembra na domácom ľade proti Liptovskému Mikulášu o 17:30 hodine. Pokračovať sa bude zápasom vonku v nedeľu 22. septembra o 17:00 hodine proti Nitre. Tretí zápas sa bude odohrávať opäť doma, a to proti Spišskej Novej Vsi v utorok 24. septembra o 17:30 hodine. Aj zápas proti Košiciam sa bude odohrávať doma, a to v piatok 27. septembra o 17:30 hodine. Septembrový program sa v extralige zavŕši domácim stretnutím proti Slovanu Bratislava v nedeľu 29. septembra o 17:00 hodine.

Screen Shot 08-26-24 at 08.46 PM.JPG Zdroj: Instagram/zilina_fans


Súvisiaci článok
Svorka hlási poslednú legionársku posilu do svojich radov. Rady obrancov obohatí zvučné meno z Kanady
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť