Štvrtok 19. 09. 2024 16:21:20 | Meniny má Konštantín

Fullove dni opäť prinesú do Ružomberka umelecký zážitok plný farieb, hudby a inšpirácie

Ružomberok bude opäť po roku žiť v úvode septembra príbehom svojho rodáka, maliara Ľudovíta Fullu. Mestský multižánrový festival Fullove dni ponúkne od utorka 3. do soboty 7. septembra program plný výtvarných, hudobných, filmových, divadelných, tanečných, dizajnérskych a tvorivých zážitkov.

TASR|27. august 2024|18:00:05

Zdroj: Koláž Žilina SP21/ruzomberok.sk

Súvisiaci článok
Krásno nad Kysucou sa rozlúči s letom tradične. Dni mesta sa opäť pýšia bohatým programom
Čítajte viac >

Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom v stredu informoval hovorca Ružomberka Vladimír Miškovčík.

Ako doplnil, v programe nebudú chýbať tvorivé dielne, umelecké inštalácie, výstavy, filmové predstavenia, hudobno-tanečné programy, ale aj koncerty pre širokú verejnosť. „Predstavia sa skupina Para, speváčka Emma Drobná, duo speváčky Kristin Lash - Kristíny Mihaľovej s gitaristom Jacobom Greyom, ES Jazz Quartet a vokálna skupina Voising," vymenoval Miškovčík.

369728967_681879883960358_8090351595417806986_n-1200x798.jpg Zdroj: ruzomberok.sk

Tvorivé dielne pre deti aj dospelých zamerajú na tvorbu spoločných diel technikou prenášania reliéfu na papier lego-frotážou. Pracovať budú na mozaikách, vystrihovačkách, skladačkách puzzle či mobilných pohľadniciach. „Na svoje si prídu aj priaznivci filmovej tvorby. O hollywoodskej nude a o tom najlepšom z európskych filmov posledných rokov budú hovoriť s filmovým kritikom Petrom Konečným," načrtol Miškovčík.

Cieľom podujatia je pripomenúť si Fullov príbeh a ponúkať jeho dielo ako inšpiráciu. „Príbeh Fullu je príbehom nadaného chlapca z Ružomberka, z ktorého vyrástol zrelý, vzdelaný, slobodný a sebavedomý Európan. Jeho mimoriadne bohaté dielo výnimočným spôsobom spája lásku k tradíciám, vidieku a folklóru s pohľadom a skúsenosťou moderného, mestského človeka. Kresby, maľby, písmo, texty, grafiky... Fullove dedičstvo je veľké, bohaté a pestré," uviedol organizátor podujatia a viceprimátor Ružomberka Róbert Kolár.

Fullove dni 2024_2.jpg Zdroj: ruzomberok.sk


Súvisiaci článok
Dni mesta Tvrdošín budú nabité zábavou pre veľkých aj malých (PROGRAM)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť