Streda 18. 09. 2024 22:19:41 | Meniny má Eugénia

Svorka hlási poslednú legionársku posilu do svojich radov. Rady obrancov obohatí zvučné meno z Kanady

Kanadský rodák Brenden Miller bude poslednou legionárskou posilou v drese Vlkov Žilina. Miller prichádza zo zámorskej AHL, kde v minulej sezóne odohral množstvo zápasov. Teraz podáva pomocnú ruku svorke pod Dubňom.

Michal Szentivanyi|21. august 2024|12:00:03

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Vlci Žilina

Súvisiaci článok
Krajania sú naňho hrdí: Olympionik Grigar si z rúk vedenia mesta Liptovský Mikuláš prebral ocenenie
Čítajte viac >

Klub Vlci Žilina túto skutočnosť potvrdil cez svojho hovorcu Michala Kolárika, no aj statusom na sociálnej sieti. Nováčik extraligy má tak po príchode Millera kompletne pokryté legionárske miesta vo svojom kádri.

„Tridsaťročný zadák už v najvyššej slovenskej súťaži pôsobil v drese Banskej Bystrice, keď za ňu v sezóne 2018/19 odohral 25 zápasov s bilanciou 1+3. Vyskúšal si aj pôsobenie vo Švédsku, či Kazachstane, ale väčšinu kariéry strávil v zámorských tímoch ECHL a AHL, v ktorých si na konto pripísal spolu 380 stretnutí. Vlaňajšiu sezónu strávil v drese Iowy Wild v AHL, kde si pripísal na konto 46 duelov a 10 kanadských bodov (2+8)," popísal hovorca Kolárik.

455782666_1049972210461522_1099947787552878095_n.jpg Zdroj: Facebook/Vlci Žilina

„Ako sme avizovali, kvótu zahraničných hráčov chceme do sezóny vyplniť. Brenden je „two way" obranca, ktorý si je vedomý svojich predností a úlohy v tíme. Zapasuje do našej koncepcie, nielen ako hráč, ale aj svojím charakterom. Chápe v čom je jeho prínos pre tím, dokazoval to aj počas posledných sezón v AHL,“ vyjadril sa k novej posile generálny manažér DOXXbet Vlci Žilina František Skladaný.

Miller je nadšený z príchodu do Žiliny

Miller pochádza z ontarijského Orangeville v Kanade. Do Žiliny sa už veľmi teší. „Zdravím vás, fanúšikovia Žiliny. Teším sa na túto sezónu s vami. Nemôžem sa dočkať, kedy si zahrám pred vašou fantastickou kulisou a vyhráme spolu veľa zápasov,“ pozdravil sa priaznivcom Žiliny kanadský obranca.

V kádri DOXXbet Vlci Žilina sú na legionárskych postoch okrem neho ešte ďalší štyria Kanaďania – brankár Connor LaCouvée, obranca Miguël Tourigny a útočníci Nick Jones a Jarid Lukosevicius.

Tréner Vlci Žilina Milan Bartovič už môže počítať aj so službami amerického útočníka Huntera Fejesa, českého obrancu Daniela Kolářa a ruského beka Kirilla Dyakova.


Súvisiaci článok
Vlkov počas prípravy preveril súper z českých Pardubíc. Napokon rozhodla až tretia tretina
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť