Štvrtok 19. 09. 2024 13:31:54 | Meniny má Konštantín

Tip na výlet: Park slávy v Turčianskych Tepliciach

Príjemné letné dni a večery si môžete spestriť aj v prírode. Pri tejto príležitosti sa vám ako na striebornom podnose núka návšteva Parku slávy v Turčianskych Tepliciach. Čakajú na vás slávne lavičky, čarovné fontány, či historické míľniky v podobe pamätníkov. Čaro parku zmapoval aj Radoslav Záhumenský na platforme YouTube.

Michal Szentivanyi|16. august 2024|10:00:05

Zdroj: Koláž Žilina SP21/YouTube/MediaRZ

Súvisiaci článok
Tip na výlet: Cyklotrasa pri Vodnom diele Žilina smerom na Budatín
Čítajte viac >

Ak si máte v pláne urobiť netradičnú prechádzku, určite zavítajte do čarokrásneho Parku slávy v Turčianskych Tepliciach. Kúpeľné mesto totiž núka niečo nezvyčajné. Túto prechádzku s vami isto rady absolvujú aj deti. Podrobne sa parku venoval aj portál blog.relaxos.sk.

Screen Shot 08-15-24 at 01.25 PM 001.JPG Zdroj: YouTube/MediaRZ

Prečo nesie názov Park slávy?

V prvom rade treba pripomenúť, že kúpeľný park v Turčianskych Tepliciach bol vysadený už v roku 1848. Neskôr v ňom vyrástli skleníky a domček pre záhradníka. Časom pribudla fontána a ďalšie cudzokrajné dreviny. Iste sa mnohí pýtate, prečo sa park nazýva „slávnym". Nuž, môžu za to práve netradičné lavičky.

Screen Shot 08-15-24 at 01.25 PM 002.JPG Zdroj: YouTube/MediaRZ

Ako ste už iste uhádli, nejde o hocijaké lavičky. Ich čaro zdobí pôvab a vtip. Núka sa tu lavička veselého smajlíka, opitá lavička, lavička pre obra, pohádaná lavička, lavička smutného smajlíka či rokenrolová lavička.

Lavičky tu však majú aj iný význam. Slávnostne ich totiž pokrstili také osobnosti ako Jozef Bednárik, čo je režisérska lavička a Mário Radačovský, čo predstavuje baletnú lavičku. Nechýbajú však ani lavičky zahraničného celebritného neba. Nájdete tu lavičky Michaela Jacksona alebo Patricka Swayzeho. V parku slávy budú pribúdať aj lavičky ďalších známych osobností.

Ako sa k parku dostanete?

Kúpeľný park sa nachádza hneď v centre Turčianskych Teplíc. Ide o južnú časť mesta v bezprostrednej blízkosti kúpeľných hotelov a aquaparku. Na začiatku parku sa núka aj verejne dostupný turčiansky pitný prameň Kollár. Do Turčianskych Teplíc sa dostanete pravidelnou autobusovou či vlakovou dopravou.

Screen Shot 08-15-24 at 01.26 PM 001.JPG Zdroj: YouTube/MediaRZ

Podrobnosti už vo svojom videu odhalil Radoslav Záhumenský, ktorý na platforme YouTube vystupuje cez kanál MediaRZ:


Súvisiaci článok
Tip na výlet: Rozhľadňa nad Zlámanou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť