Streda 27. 03. 2024 23:10:19 | Meniny má Alena

„Darovali ste viac, ako 40 tisíc eur.“ Žilinská nemocnica ďakuje darcom

Zdravotnícky materiál priamo do ukrajinských vojenských nemocníc v prvej línii putuje zo Žiliny. Vedenie FNsP Žilina ho nakúpilo vďaka príspevkom, ktoré darcovia poslali na transparentný účet. FOTO: FNsP Žilina

D U|12. marec 2022|16:23:33

„Ďakujeme za obrovskú podporu, ktorú ste venovali úžasnej iniciatíve našich lekárov na podporu ukrajinských zdravotníkov. Do tejto chvíle sa nám vďaka vašim finančným príspevkom podarilo vyzbierať neuveriteľných 41 625 eur,“ píše žilinská nemocnica na svojom Facebook profile.

a.jpg

Financie na účet neustále pribúdajú, sú to dary od bežných ľudí s veľkým srdcom, ale aj od firiem. „Na transparentnom účte cítime neustále nárast vďaka všetkým vašim príspevkom, no tento týždeň taktiež vďaka výnimočným ľuďom z firmy KROS a ich absolútne dychberúcemu príspevku 10 000 eur. Máme pocit, že tu nestačí ani ĎAKUJEME,“ dodávajú dojatí zdravotníci.

b (002).jpg

Z výťažku nakupujú nevyhnutný zdravotnícky materiál, ktorý posielajú priamo do ukrajinských vojenských nemocníc v prvej línii. Potrebné sú najmä turnikety, tzv. škrtidlá, ktoré lekári Mykhailo Kunychka a Mykhailo Ilnytskyi zháňajú až v zahraničí. Takmer všade sú totiž nedostupné, a všetko, čo sa im podarí zakúpiť, posielajú na záchranu životov na Ukrajine.

c.jpg

Iniciatívu žilinskej nemocnice môžete podporiť cez Transparentný účet "POMOC UKRAJINE" SK20 0900 0000 0051 8800 4873

e (002).jpg


Súvisiaci článok
Starostka obce Višňové: Po päťhodinovej ceste s utečencami je pre vás veľmi ťažké ich len vyložiť a ísť domov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť