Piatok 20. 09. 2024 00:33:15 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Rodičia prvákov dostanú zvýšený prídavok na dieťa

Rodičia detí, ktoré začínajú chodiť na základnú školu, dostanú aj tento rok zvýšený prídavok na dieťa v sume 170 eur.

TASR|30. júl 2024|10:30:04

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Ceny kávy stúpajú: Globálni milovníci čelia nepríjemnému budíčku
Čítajte viac >

Vyplatia im ho úrady práce, sociálnych vecí a rodiny jednorazovo v októbri. Informovalo o tom Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.

„Vstup do školského života je veľkým krokom pre celú rodinu. Spája sa s ním nielen radosť zo štartu novej etapy, ale aj nápor na rodinný rozpočet. Práve pre zvládnutie nákladov súvisiacich s nákupom základných školských potrieb je určený zvýšený prídavok na dieťa," uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky Erik Tomáš.

Poberatelia prídavku na dieťa si nemusia podávať žiadosť na jeho zvýšenie, finančný príspevok dostanú automaticky. Nárok naň majú podľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny rodičia detí, ktoré nastúpili v aktuálnom školskom roku prvýkrát do prvého ročníka základnej školy. Celkovo tak rodičia dostanú prídavok vo výške 170 eur, pričom 60 eur tvorí bežný prídavok na dieťa a 110 eur jeho navýšenie.

euro-currency-europe-inflation-eur-money-european-union-curreny.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

„Od začiatku vyplácania tohto zvýšeného prídavku na dieťa sme podporili už takmer 280-tisíc prvákov sumou viac ako 29 miliónov eur. Verím, že aj vďaka tejto finančnej pomoci od štátu sa mnohým rodinám podarilo zvládnuť zvýšené výdavky na začiatku školského života ich detí," spresnil generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Peter Ormandy.

Doplnil, že úrady práce minulý rok vyplatili zvýšený prídavok na dieťa pri nástupe do prvého ročníka 56 843 poberateľom. Celkovo dostalo finančnú podporu 57 742 prvákov vo výške viac ako šesť miliónov eur. Zvýšený prídavok na dieťa poskytujú úrady práce od roku 2019.


Súvisiaci článok
Bezchybný odpočet tepla a nižšie výdavky: Zákon o tepelnej energetike prinesie novinky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť