Sobota 07. 09. 2024 20:55:28 | Meniny má Marianna

Prvý stánok prenajatý: Žilinská nemocnica ponúka ďalšie príležitosti pre podnikateľov

Pri vstupe do žilinskej nemocnice nedávno vyrástla nová moderná nákupná pasáž, ktorá nahradila staré predajné stánky. Prvý stánok už nájomcu má a tie zvyšné sú aktuálne k dispozícii pre ďalších záujemcov. Predajné stánky sú podľa slov hovorkyne žilinskej nemocnice vhodné na predaj občerstvenia, nápojov a ďalších produktov. Uchádzači môžu svoje ponuky predložiť do pondelka 29. júla 2024.

Juliana Krčulová|24. júl 2024|12:00:13

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Zelené plány pre Žilinu: Na Balustráde pribudne výsadba 175 trvaliek a 250 popínavých ruží
Čítajte viac >

Žilinská nemocnica predstavuje novú nákupnú pasáž

Predajné stánky, ktoré sú súčasťou nedávno vzniknutej nákupnej pasáže, čakajú na svojich nájomcov. Žilinská nemocnica úspešne ukončila výberové konanie na prenájom prvého stánku. Uchádzači, ktorí majú záujem o prenájom ostatých predajných objektov, môžu svoje ponuky predložiť do pondelka 29. júla.

Na sociálnej sieti o tom informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina, Zuzana Fialová. „Moderná nákupná pasáž pri vstupe do budovy polikliniky nahradila staré predajné stánky, ktoré neboli využívané, a zdravotníckemu zariadeniu navyše nepatrili. Žilinská nemocnica začala v jarných mesiacoch s budovaním novej nákupnej zóny, ktorá pacientom, zamestnancom nemocnice i širokej verejnosti ponúkne plnohodnotný priestor na nákup,“ priblížila Fialová.

dasdasd_27296c5c29.jpg Ilustračné foto. Zdroj: zilina.sp21.sk

Riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina, Juraj Kacian, doplnil, že pasáž tvoria štyri predajné stánky, z ktorých jeden už našiel svojho nájomcu. „Následne sme spustili výberové konanie na prenájom zvyšných objektov. Teším sa z toho, že nákupná zóna bude čoskoro v plnej prevádzke a ponúkne skvelú službu, ktorá v areáli chýba,“ povedal Kacian s tým, že s prvým nájomcom bude v blízkej dobe podpísaná zmluva. Predmetom predaja stánku bude občerstvenie, mliečne a mäsové výrobky či zelenina a ovocie.

Predajné stánky majú podľa dostupných informácií výmeru 18 m2, sú napojené na vodu a elektrickú energiu, pričom maximálny odber elektrickej energie je 12 kWh. Objekty sú podľa slov Fialovej vhodné na predaj občerstvenia, nápojov, prípadne na podobný účel, no rozhodnutie o tom, čo bude predmetom predaja, nemocnica nemá vo svojej kompetencii. Rozhodujúcim kritériom pri vyhodnocovaní predkladaných ponúk je podľa zákona cena.

ZILINSKA_NEMOCNICA_14_8e3116d355.jpg Ilustračné foto. Zdroj: zilina.sp21.sk

Záujemcovia o prenájom zvyšných stánkov môžu ponuky predkladať do 29. júla 2024. Verím, že stánky si po otvorení nájdu svojich verných zákazníkov a budú im dobre slúžiť. Nová nákupná pasáž, ktorú sa nám počas posledných mesiacov podarilo vytvoriť, je potrebným krokom vpred v rámci revitalizácie areálu,“ doplnil ekonomicko-technický námestník Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina, Pavol Záň, a dodal, že termín spustenia predaja stánkov je na jednotlivých nájomcoch.

Informácie o výberovom konaní sú pre uchádzačov k dispozícii v Registri ponúkaného majetku štátu na TOMTO ODKAZE a na webovej stránke žilinskej nemocnice.

„V prípade, že záujemcov zverejnená ponuka na nájom dočasne prebytočného majetku štátu zaujme, je potrebné predložiť v stanovenej lehote ponuku v zmysle § 13 zákona č. 278/1993 Z. z. Nákupná pasáž žilinskej nemocnice je súčasťou celkovej modernizácie vstupnej časti areálu pre peších. Zmenou v budúcnosti prejde aj priestor, kde stáli pôvodné stánky. Návrh novej oddychovej zóny nemocnica pripravuje v spolupráci so Strednou priemyselnou školou stavebnou v Žiline,“ uzavrela hovorkyňa žilinskej nemocnice.


Súvisiaci článok
V Turci opravili vybrané úseky ciest. Rekonštrukcia stála 900-tisíc eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť