Streda 18. 09. 2024 19:00:43 | Meniny má Eugénia

Turizmus na Liptove rekordne rastie. Najsilnejší letný mesiac ho ešte iba čaká

Záujem turistov o Liptov rastie, už minulý rok počet návštevníkov prekročil hranicu rekordného roku 2019. Počet návštevníkov Liptova sa vlani zvýšil oproti roku 2019 o 7,1 percent a počet prenocovaní o 3,4 percent. Úspešnú turistickú sezónu v regióne očakávajú aj v tomto roku.

TASR|19. júl 2024|09:00:04

Ilustračné foto. Zdroj: visitliptov.sk

Súvisiaci článok
Liptovský Hrádok prosí o zvýšenú pozornosť pri prechádzaní podchodom: Čarovné maľby sa dočkajú obnovy
Čítajte viac >

Vo štvrtok 18. júla o tom informovala hovorkyňa Slovakia Travel Zuzana Eliášová.

„Keď si to rozmeníme na drobné, počet prenocovaní na Liptove bol v roku 2023 na čísle 2 071 817, pričom v rekordnom roku 2019 to bolo 2 002 947 prenocovaní," uviedla generálna riaditeľka Slovakia Travel Ivana Vala Magátová.

Najsilnejší letný mesiac z pohľadu turizmu región ešte len čaká. „Verím, že aj táto sezóna bude pre región úspešná, je pred nami ešte najsilnejší letný mesiac z pohľadu turizmu v našom regióne a ním je podľa dát z uplynulých rokov práve august," uviedol predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Ján Blcháč.

Podľa oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptovdve tretiny návštevníkov zo Slovenska, zvyšok zo zahraničia. Odtiaľ prichádzajú najmä turisti z Českej republiky, Poľska, Maďarska či pobaltských krajín.

liptovskaMara04.jpg Ilustračné foto. Zdroj: visitliptov.sk

V letnej sezóne navštevujú liptovský región najmä rodiny s deťmi. Zaujímajú sa nielen o krásy prírody či zaujímavosti regiónu, ale pochutiť si prídu aj na tradičných bryndzových haluškách a pirohoch.

„V letnej sezóne sú dovolenkármi najvyhľadávanejšie lokality dva najväčšie slovenské vodné parky, ZOO kontakt, viaceré jaskyne, viac ako 1100 km značených turistických chodníkov, horské terény pre cyklistov či vodná nádrž Liptovská Mara, ktorá ponúka viaceré pláže aj širokú paletu turistických atrakcií. Počas návštevy Liptova odporúčam vyskúšať aj zemiakovú špecialitu Liptovské droby, ktorá je európskym unikátom," priblížil Blcháč.


Súvisiaci článok
Radosť z tradícií: Na festivale Rozhybkosti vo Východnej priblížia folklórne tance, hudbu aj spev
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť