Štvrtok 04. 07. 2024 09:22:22 | Meniny má Prokop

Žilina zavedie regulované parkovanie na sídlisku Hájik od roku 2025 (VIDEO)

Žilinská radnica avizovala koncom apríla tohto roka, že plánuje rozšíriť svoju parkovaciu politiku aj na sídliská, pričom prvé kroky by mali smerovať na sídlisko Hájik. Tento krok nasledoval po úspešnej implementácii pravidiel pre statickú dopravu v centre mesta. Všeobecne záväzné nariadenie o dočasnom parkovaní bolo predložené a schválené na zasadnutí mestského zastupiteľstva v utorok 25. júna 2024.

Juliana Krčulová|25. jún 2024|15:00:05

Ilustračné foto. Zdroj: zilina-gallery.sk

Súvisiaci článok
Nová parkovacia zóna v Žiline: Radnica navrhla plány pre sídlisko Hájik
Čítajte viac >

Nové pravidlá parkovania v Žiline

Žilinskí mestskí poslanci na utorkovom zasadnutí schválili všeobecne záväzné nariadenie o dočasnom parkovaní na sídlisku Hájik. Regulácia parkovania tam začne platiť od 1. januára 2025.

Sídlisko Hájik sa podľa dostupných informácií bude označovať ako pásmo C1. Parkovacia zóna na sídlisku Hájik bude tvorená vymedzenými úsekmi miestnych ciest: Mateja Bela, Kempelenova, Segnerova, Slnečné námestie, Korzo, Mikovíniho, Jedlikova, Stodolova, Dadanova, Baničova, Petzvalova, Námestie mladosti a Jura Hronca.

Doba spoplatnenia návštevníckeho (krátkodobého) parkovania by mala byť vymedzená od pondelka do piatka v čase od 17:00 do 7:00 hodiny, pričom cez víkendy a sviatky bude krátkodobé parkovanie bezplatné. Spôsob parkovania bude obdobný ako pri pásme A alebo B, teda na ulici s rezidentským režimom parkovania je možné zaparkovať len s parkovacou kartou, a to rezidentskou, abonentskou, mestskou a návštevníckou. Na ulici so zmiešaným režimom parkovania je možné parkovať tak s parkovacou kartou, ako aj s parkovacím lístkom.

mapa2_5e6d48c3e7.jpeg Zdroj: zilina.sk

Cenník parkovného

Návštevnícke (krátkodobé) parkovné - parkovací lístok (SMS lístok, mobilná aplikácia, parkovací automat) na jednu hodinu bude v cene 60 centov a na polhodinu v cene 30 centov.

Rezidentské (dlhodobé) parkovné – prvá ročná parkovacia karta, ktorá sa viaže na domácnosť, vyjde rezidenta (občana s trvalým pobytom na Hájiku) na 20 eur, pričom za druhé auto v domácnosti si rezidenti podľa dostupných informácií zaplatia 100 eur.


Súvisiaci článok
Radnica prišla na sídlisko Hájik diskutovať s občanmi o novom systéme parkovania. Vysvetlili im nové pravidlá
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť