Piatok 27. 09. 2024 16:17:07 | Meniny má Cyprián

Martinská nemocnica je radosťou bez seba. Na stole im pristal úžasný dar v podobe pletených chobotničiek

Pletené chobotničky či čiapočky sú teraz v Univerzitnej nemocnici Martin témou číslo jeden. Ich význam je mnohoraký, no predovšetkým zdravotníci ocenili tento štedrý dar, ktorý iste pomôže oddeleniu neonatológie.

Michal Szentivanyi|22. jún 2024|12:00:35

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Univerzitná nemocnica Martin

Súvisiaci článok
Do rekonštrukcie čadčianskej chirurgie pôjdu státisíce eur. Sľubujú si zvýšenie komfortu pacientov
Čítajte viac >

O dare informovala Univerzitná nemocnica Martin na sociálnej sieti. 50 ručne pletených chobotničiek, 10 detských čiapočiek a 13 párov ponožiek. Dar prišla na kliniku odovzdať osobne Danuša Pročková zo Sučian. Oslovila ju výzva, že martinská nemocnica potrebuje chobotničky," informovala martinská nemocnica.

448744631_450190447764190_8699827685306698865_n.jpg Zdroj: Facebook/Univerzitná nemocnica Martin

Pani Pročková si návod na ich výrobu našla svojpomocne na internete. Pletenie jednej jej trvalo asi dve hodiny. „Hreje ma na srdci, že tieto dary budú pomáhať bábätkám na neonatologickej klinike. Pri ich výrobe som do nich vložila aj kus svojho srdca," skonštatovala Danuša Pročková zo Sučian.

Primárka si dar nevie vynachváliť

Vedenie kliniky sa daru potešilo. Chobotničky sú totiž veľmi dôležitými pomocníkmi pri starostlivosti o predčasne narodené deti. „Naši malí pacienti ich veľmi potrebujú, pomáhajú im zvládať každý deň. Je dokázané, že chobotnička slúži na upokojenie dieťatka, ich dotyk zmierňuje stres, pomáha stabilizovať základné životné funkcie a dieťatko s nimi dokáže lepšie zvládať bolesť,“ priblížila ich funkciu primárka kliniky Katarína Maťašová. „Touto cestou by som sa chcela poďakovať všetkým darcom, ktorí nám chobotničky podarovali. Je úžasné, ako rôzne si k nám nachádzajú cestu,“ dodala Maťašová.


Súvisiaci článok
Žilinská nemocnica skrýva umelecké poklady. Už ste si ich všimli?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť