Nedeľa 07. 07. 2024 01:16:24 | Meniny má Oliver

Kultúrne podujatia tento týždeň: Čaká na vás Rusalka, ale aj kino pod hviezdami

Nový týždeň prináša vždy nové kultúrne podujatia. Poďte si pozrieť prehľad tých najlepších akcií v Žilinskom kraji počas týždňa od 17. do 23. júna 2024.

Radka Kostánová|17. jún 2024|12:00:01

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Mestské divadlo Žilina a Studio Ypsilon

Súvisiaci článok
Jánske tradície sa nevyhnú ani Múzeu kysuckej dediny. Takto si uctia dlho očakávaný letný slnovrat
Čítajte viac >

Podujatie: Angličtina pre predškolákov, 17.6.2024 o 16:00 hod. v Ruka v ruke, Bytča

Pondelok v kultúre otvára netradične podujatie pre deti. Avšak, ak aj vy túžite po tom, aby sa vaše dieťa naučilo po anglicky a malo z toho radosť, pripojte sa k tomuto kurzu. Prebieha každý pondelok a lekcia trvá 45 minút. Ide o angličtinu pre predškolákov v malej skupine, aby malo každé dieťa dostatočný priestor aktívne sa zapojiť. Príspevok za permanentku na 5 vstupov je 25 eur.

ruka v ruke .jpg Zdroj: Facebook/Ruka v ruke

Divadlo: Čítame, čo napísali, 17.6.2024 o 17:00 hod. v Mestskom divadle Žilina

Herci a herečky zo súboru mestského divadla budú tento týždeň v Mestskom divadle Žilina čítať úryvky textov od mladých autoriek a autorov z dielne tvorivého písania, ktorá prebieha pod vedením dramaturgičky Daniely Brezániovej. Záverečnou prezentáciou ich textov na streche divadla sa s dielňou pre túto sezónu rozlúčite a po prázdninách ju organizátori opäť otvoria.

CITANIE-49-scaled-scaled-scaled-1536x864.jpg Zdroj: divadlozilina.eu

Predstavenie: Rusalka, 17.6.2024 o 19:00 hod. v Dome odborov, Žilina

V Dome odborov budete zase môcť vidieť predstavenie Rusalka - nielen podľa Dvořáka alebo Kto je stará Háta? Dvořákova opera sa stala inšpiráciou k ypsilonskej inscenácii na tému problematického sveta mýtických postáv a komplikovaného sveta ľudí. Navyše je plná odbočiek aj asociácií inam. Vstupné stojí 39 a 44 eur.

RUSALKA.jpg Zdroj: domodborov.sk

Divadlo: 3T v divadle, 17.6.2024 o 19:00 hod. v Mestskom divadle Žilina

Radi sa smejete? Potom by ste si nemali nechať ujsť toto čarovné predstavenie. Každá divadelná hra je premiéra, ale taktiež ide zároveň aj o derniéru. Na základe tém, ktoré vyberie ochotné publikum, vytvárajú herci a zabávači priamo pred očami divákov krátku divadelnú hru. Práve vďaka tomu ide o vysoko interaktívne predstavenie, ktoré ponúka nečakané situácie, ako pre publikum tak i pre samotných hercov. Lístok stojí 15 eur.

Divadlo: Večer s vydavateľstvom BRAK, 18.6.2024 o 18:00 hod. v Mestskom divadle Žilina

Aj tento týždeň pokračuje žilinské divadlo v sérii podujatí predstavovania slovenských vydavateľstiev, ktorých tituly môžete nájsť v knižniciach. Júnový program uzatvorí Večer s vydavateľstvom BRAK z Bratislavy. V Čitárni privítate Františka Malíka, šéfa vydavateľstva spolu s prekladateľom a publicistom Tomášom Hučkom.

jun_citaren_podujatie4-1536x863.png Zdroj: divadlozilina.eu

Podujatie: Kreatívna dielňa v mestskej knižnici, 19.6.2024 o 17:00 hod. v Mestskej knižnici Žilina

V júni sa zároveň môžete tešiť na to, že budete opäť tvoriť v Tvorivej eMKe. Pridáte sa k organizátorom? Pri tvorení sa stretnete s ostatnými kreatívnymi dušami každú 3. stredu v mesiaci v Mestskej knižnici Žilina - pobočka Vlčince.

mestska kniznica zilina.jpg Zdroj: Facebook/Mestská knižnica Žilina

Divadlo: Kreutzerova sonáta/Čia vina?, 20.6.2024 o 19:00 hod. v Mestskom divadle Žilina

V tento deň budete mať možnosť vidieť zase divadelné predstavenie. Presnejšie adaptáciu Tolstého novely Kreutzerova sonáta očami jeho manželky Sofie. Budete potešení alebo skôr prekvapení? To sa dozviete, keď na inscenáciu prídete. Lístok stojí 12 eur.

Divadlo: Neznášam ťa!, 21.6.2024 o 19:00 hod. v Mestskom divadle Žilina

Počas nasledujúcich dní sa môžete tešiť aj na divadelnú hru Neznášam ťa. Ide o situačnú komédiu o štyroch pároch, ktorí sa stretnú počas silvestrovského večera v jednom byte. Čo všetko si (ne)povedia a (ne)zataja? Lístok stojí 12 eur.

Workshop: Základný kurz bezlepkového pečenia, 22.6.2024 o 10:00 hod. v Delightilli, Žilina

V Žiline sa uskutoční aj ďalší kurz bezlepkového pečenia! Okrem hodnotných tipov a trikov sa môžete tešiť aj na vynovené základné receptúry. Na kurze sa naučíte piecť: základné bezlepkové kysnuté cesto, každodenný chlebík a žemličky, bagetky, rožteky, sucháre a základné biele pečivo, no tiež základné sladké kysnuté cesto. Cena kurzu je 115 eur.

bezlepková cukráreň delightilli žilina.jpg Zdroj: Facebook/Bezlepková cukráreň Delightilli Žilina

Podujatie: Jánska bobovačka + letné kino pod hviezdami, 22.6.2024 v Snow paradise Veľká Rača Oščadnica

Milujete rýchle zjazdy na bobovej dráhe až do zotmenia? Ak áno, tak si potom užite tento unikátny zážitok len počas “Svätojánskej bobovačky” už túto sobotu 22. júna. Bude prebiehať aj úžasná akcia - obojsmerná jazda lanovkou a 5 jázdy na bobovke za zvýhodnenú cenu. Ak na druhej strane nebobujete, tak môžete ísť na čarovnú vychádzku a posedenie na vrchole Dedovky pri západe slnka a následne na premietanie kina pod hviezdami.

snowparadise.sk.png Zdroj: snowparadise.sk

Párty: Bešeňová Summer Opening 2024 - IMT Smile, 22.6.2024 o 18:00 hod. v Bešeňovej

Tento týždeň môžete uzavrieť na Liptove s obľúbenou kapelou IMT Smile. Príďte sa naplno zabaviť na najväčšie hity slovenskej skupiny IMT Smile a zároveň odštartujte letnú sezónu vo Vodnom parku Bešeňová. Klasik lístok stojí 45 eur.

vodny park besenova.jpg Zdroj: Facebook/Vodný park Bešeňová


Súvisiaci článok
Víkend plný zábavy: Mesto Rajec pozýva na tradičné hody!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť