Štvrtok 27. 06. 2024 19:52:19 | Meniny má Ladislav, Ladislava

Ružomberok odštartoval prípravu, príchody sa zatiaľ doťahujú

Futbalisti MFK Ružomberok odštartovali v pondelok 10. júna prípravu na ďalšiu sezónu bez jedinej novej tváre.

TASR|10. jún 2024|15:30:31

Zdroj: Facebook/MFK Ružomberok

Súvisiaci článok
Žilinskí Šošoni štartujú letnú prípravu. Ich schopnosti otestuje gigant z Česka aj maďarské tímy
Čítajte viac >

Späť sa však vrátila trojica hráčov z hosťovaní – Matúš Krištof, Gabriel Halabrín a Marko Kelemen. V kolónke odchodov momentálne figurujú dve mená – Marek Zsigmund, ktorý prestúpil do FC Košice a Juraj Kotula, s ktorým klub ukončil zmluvu.

Na posilnení kádra pracujú v Ružomberku už od záveru predchádzajúcej sezóny. „Robíme tak odvtedy, ako bolo známe, že budeme štartovať v Európskej lige. Chceme kabínu doplniť, okysličiť i oživiť. Presne máme vytypované posty. Verím, že tento, alebo budúci týždeň sa všetko dotiahne. Veci sú už predrokované," uviedol kouč Liptákov Ondřej Smetana.

Mená hráčov, ktorí sú v hľadáčiku, však neprezradil. „Potrebujeme káder skvalitniť a zároveň vytvoriť ešte väčšie konkurencie schopné prostredie. Prevažne by to mali byť hráči, čo už majú prvoligové skúsenosti, tiež futbalovú kvalitu a v hre je aj jeden perspektívny mladík. Lovíme v slovenských a českých vodách."

Tento týždeň sa nedávny víťaz Slovnaft Cupu bude pripravovať v domácich podmienkach a v nedeľu 16. júna odíde na sústredenie do slovinského kúpeľného meste Radenci, kde pobudne do stredy 26. júna. V rámci tohto kempu mužstvo odohrá tri prípravné stretnutia.

„Verím, že nadviažeme na vydarenú zimnú prípravu. V úvode sa zameriame aj na kondíciu, čo je základ. Keďže do prvého súťažného zápasu zostáva štyri a pol týždňa, je dostatočný priestor aj na túto zložku. V teréne hráčov čaká päť behov, ktoré musia zvládnuť. Potom už všetko dobeháme na ihrisku. Som rád, že po prvých tréningoch doma, sa odchádza na 10 – dňové sústredenie do Slovinska. Tu nás čakajú tiež dobrí súperi," dodal Smetana.

Do ďalšieho letného prípravného koláča sa v pondelok 10. júna zahryzol aj ružomberský futbalový matador Ján Maslo. „Už po skončení sezóny sme sa s trénerom Smetanom a vedením klubu rozprávali o mojom ďalšom pôsobení. Chceli, aby som pokračoval, tak pridám ďalší rok. V mojom prípade pri rozhodovaní tiež zavážila lanská vydarená sezóna a štart mužstva v európskej pohárovej súťaži. No hlavne, nemám žiadne zdravotné problémy. S trénerom sme si aj povedali veci týkajúce sa mojej úlohy v mužstve." Tridsaťosemročný stopér dodal: „Som dostatočne oddýchnutý a už sa teším. Avšak viac na súťažnú sezónu, ako na letnú zaberačku."


Súvisiaci článok
12 tímov, 7 krajín: Žilina privíta svetovú hokejbalovú mládež (ROZPIS ZÁPASOV)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť