Sobota 05. 10. 2024 04:30:19 | Meniny má Viera

Martin sa rozsvietil talentom: Na súťaži sa predviedli tí najlepší tanečníci zo Slovenska

Od piatka 31. mája do nedele 2. júna 2024 sa v športovej hale v Martine uskutočnili Majstrovstvá SR – CAPRI-SUN Deep Dance League. Zapojili sa všetky tanečné kategórie a tanečníci v každom veku, od tých najmenších až po skúsených.

Radka Kostánová|7. jún 2024|14:00:11

Zdroj: Facebook/DEEP DC

Súvisiaci článok
Jubilejný ročník tanečnej súťaže: Mladé talenty z Martina potvrdili, že patria medzi elitu
Čítajte viac >

Martin cez víkend hostil tých najlepších

Počas troch veľmi náročných dní od piatka 31. mája do nedele 2. júna mali návštevníci možnosť vidieť tanečné výkony tých najlepších tanečníkov z celého Slovenska.

Sabína Petrovičová, marketingová riaditeľka tanečného klubu Deep, v tlačovej správe informovala, že sily si na majstrovstvách zmerali tanečníci z 21 klubov, a teda približne 1 039 tanečníkov. Celkovo sa rozdalo 1 221 medailí, bolo udelených 56 majstrovských titulov a 16 ocenení tanečného pohára.

„Na porotcovské stoličky zasadli v piatok 31. mája slovenskí a českí porotcovia, ktorí hodnotili streetové disciplíny. V sobotu 1. júna a v nedeľu 2. júna prišli svojim odborným okom sledovať disciplíny disco a slow porotcovia z rôznych európskych krajín, a to z Talianska, Poľska, Nórska, Nemecka, Švédska, Ukrajiny a Belgicka,“ doplnila Petrovičová.

DSC_2423-Enhanced-NR-Edit-1024x576.jpg Zdroj: Facebook/DEEP DC

Priebeh majstrovstiev

Prvý deň súťaže, piatok 31. mája, patril majstrovským disciplínam street a pohárovej súťaži Deep Dance League, kde sa predstavili výkonnostné kategórie B a C v disco dance a disco slow disciplínach.

Sobota 1. júna a nedeľa 2. júna patrili zase súťažným majstrovským disciplínam disco dance, disco show, disco freestyle a disco slow.

Martinský Deep Dance Club, ktorý súťažil na domácej pôde, mal najväčšiu tanečnú základňu súťažiacich tanečníkov. Súťažili v 28 disciplínach disco dance sólo, duo, skupina a formácia, disco slow sólo, disco show skupina, street dance show skupina a formácia. Celkovo si tento klub odniesol 10 zlatých, 6 strieborných a 7 bronzových medailí.

Tanečný klub z Martina vybojoval aj Putovný pohár organizátora, a teda zostal opäť na domácej pôde. Tento skvelý klub si zároveň získal tiež nomináciu na Majstrovstvá Európy v českom Chomutove a na Majstrovstvá sveta v nemeckom Mülheim.

Jednotlivé majstrovské výkony

Sabína Petrovičová uviedla, že martinský klub ukázal svoj talent naozaj hrdo a so všetkým, čo k tomu patrí. V disciplíne disco freestyle sólo sa ukázala Tamarka Masárová, ktorá sa stala majsterkou Slovenskej republiky.

„Počas disco soboty 1. júna porotu presvedčila a potešila svojim krásnym výkonom v MINI kategórii Zarka Browning a odniesla si z týchto Majstrovstiev vytúžený titul majsterky Slovenskej republiky. V detskej vekovej kategórii u chlapcov exceloval sólovo Adamko Gregor, ktorý sa tu stal tak isto majstrom Slovenskej republiky. Zahanbiť sa nedala ani Nellka Lukášiková v juniorskej mladšej vekovej kategórii a odniesla si titul II. vicemajsterky Slovenskej republiky v disco sólo disciplíne. V staršej vekovej kategórii skončila na 3. mieste Tamarka Masárová. Majsterkou Slovenskej republiky v hlavnej vekovej kategórii I A sa stala zaslúžene Monika Ursínyová. V hlavnej vekovej kategórii I B si Rebecca Augustínová odniesla titul vicemajsterky Slovenskej republiky. Majstrom Slovenskej republiky v hlavnej vekovej kategórii sa stal už tradične Matúš Tropp,“ skonštatovala Petrovičová.

V hlavnej vekovej kategórii v tanečných duách si bezkonkurenčne odniesli titul majsteriek Slovenskej republiky Rebecca Augustínová a Kika Bažleková.

Majsterkami Slovenskej republiky sa v MINI disco skupine stali dievčatká z „Little Ladies“. V hlavnej vekovej kategórii disco sa skupina „Shake it up“ stala majstrami Slovenskej republiky.

Gratulujeme!

DSC_1631-Enhanced-NR-1024x646.jpg Zdroj: Facebook/DEEP DC


Súvisiaci článok
Tanečníci z Martina opäť bodovali. Svoj talent ukázali na súťaži v Leviciach
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť