Sobota 05. 10. 2024 15:54:16 | Meniny má Viera

Dolný Kubín má za sebou výberové konania na vedúce pozície vzdelávacích inštitúcií. Toto sú noví riaditelia škôl a škôlok

V Meste Dolný Kubín sa v predchádzajúcich dňoch uskutočnili výberové konania na riaditeľov piatich škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Doterajším uplynulo päťročné funkčné obdobie alebo požiadali o odchod do dôchodku. Nových riadiacich pracovníkov vyberali pre Základné školy Janka Matúšku a Martina Kukučína. V materských školách to bola Materská škola Na Sihoti, Materská škola Chočská a Materská škola Námestie Slobody.

Michal Szentivanyi|7. jún 2024|11:00:03

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Základná škola Janka Matúšku, Dolný Kubín

Súvisiaci článok
Dolnokubínska samospráva má pred sebou dôležité rozhodnutia. Bude vyberať riaditeľov základných a materských škôl
Čítajte viac >

O novinkách na vedúcich pozíciách vzdelávacích inštitúcií v meste informoval hovorca mesta Dolný Kubín Martin Buzna. „Vyzdvihol by som veľmi dobre pripravené výberové konania. Kandidáti na miesto riaditeľov predstavili kvalitné vízie svojich škôl. Veríme, že ich vo veľkej miere aj úspešne v nasledujúcich piatich rokoch zrealizujú,“ povedal vedúci odboru školstva, kultúry, mládeže a športu na Mestskom úrade v Dolnom Kubíne, Michal Švento.

Výberové konania boli úspešné a našli nových riaditeľov

Doterajší riaditelia škôl ukončia svoju činnosť k nedeli 30. júna, okrem Materskej školy Námestie slobody, kde pani riaditeľka ukončí svoju funkciu k strede 31. júla. Úspešných uchádzačov výberových konaní vymenuje do funkcie nasledujúce dni primátor. „Z výberových konaní vzišli noví riaditelia. Niektorí potvrdili svoju funkciu, ale úspešní boli aj noví kandidáti. Želám im všetkým, aby sa im pri realizácii ich plánov darilo a posunuli vzdelávanie v našom meste na ešte vyššiu úroveň,“ vyjadril sa primátor mesta Ján Prílepok.

Na troch inštitúciách k zmenám nedošlo

V Základnej škole Janka Matúšku k zmene nedošlo. Riaditeľom najväčšej školy v meste bude druhé funkčné obdobie Rastislav Eliaš. Ten totiž ako jediný podal prihlášku do výberového konania, kde napokon získal dostatočnú dôveru. Zmenu na riadiacom poste nepocítia ani v Materskej škole Na Sihoti, kde na riadiacom mieste zostáva dlhoročná riaditeľka Nella Michalicová, ktorú naďalej potvrdila vo funkcii výberová komisia. Inak to nie je ani v Materskej škole Chočská. Miesto riaditeľky bude naďalej zastávať Jana Púplavová.

434200021_869580558304324_5581935758539418775_n.jpg Zdroj: Facebook/Základná škola Janka Matúšku, Dolný Kubín

Základná škola Martina Kukučína s novou riaditeľkou

Novou riaditeľkou Základnej školy Martina Kukučína bude Jana Michaligová. Momentálne zástupkyňa riaditeľky športovej školy vystrieda dlhoročnú riaditeľku Katarínu Števonkovú, ktorá po dvadsiatich rokoch na poste riaditeľky končí a odchádza do dôchodku. Michaligová zvíťazila vo voľbách medzi dvoma kandidátmi.

439208640_843058184503004_1842278806110818095_n.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Základná škola M. Kukučína

Materskú školu Námestie slobody povedie ďalších päť rokov nová riaditeľka. Dolnokubínčanka Mária Kováčiková vymení vo funkcii Alenu Buganovú, ktorej síce neskončilo funkčné obdobie, ale vzdala sa funkcie riaditeľky školy z dôvodu odchodu do dôchodku. Novozvolená riaditeľka pracuje momentálne na pozícii učiteľky v Materskej školy Istebné.


Súvisiaci článok
Martinskí žiaci majú obrovskú radosť v srdci. Mesto slávnostne otvorilo multifunkčnú halu za 2,5 milióna eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť