Štvrtok 19. 09. 2024 08:27:15 | Meniny má Konštantín

Nové športové ministerstvo prerozdelí až 35,4 milióna eur. Peniaze sa ujdú aj tenisovej hale v Žiline

Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR zvýšilo o 18 miliónov eur rozpočet štvrtej výzvy v programe Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry. Fond na podporu športu tak vo výzve bude môcť medzi podporené projekty prerozdeliť 35,4 milióna eur.

TASR|28. máj 2024|12:00:17

Zdroj: Facebook/Ľubomír Jaššo - poslanec mestského zastupiteľstva v Námestove

Súvisiaci článok
Skvelá správa pre atlétov z Námestova. Získali významnú finančnú injekciu na modernizáciu štadióna
Čítajte viac >

Rezort navýšením alokácie reagoval na rekordný počet žiadostí o dotáciu. Zvýšený príspevok má tak znamenať aj historicky najviac financií na rozvoj športovej infraštruktúry v regiónoch. „Peniaze sa rozdelia pomerne, podľa veľkosti regiónov. Naším cieľom je rozvíjať športovú infraštruktúru tak, aby sa mladé talenty mohli rozvíjať vo všetkých kútoch Slovenska," vysvetlil minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi (nominant SNS).

„Medzi podporenými projektmi je napríklad multifunkčná hala v Rožňave, plaváreň v Liptovskom Hrádku, plaváreň v Svidníku, tenisová hala v Žiline či športová aréna v Malackách," konkretizoval minister.

Fond na podporu športu už v marci informoval, že do výzvy prihlásili oprávnení žiadatelia 225 projektov, ktorými sa uchádzali o príspevok v súhrnnej sume 79,1 milióna eur, pričom celková suma oprávnených výdavkov na projekty vrátane spolufinancovania žiadateľov dosahovala výšku takmer 132,2 milióna eur. Podporené projekty musia zrealizovať do konca roka 2026.


Súvisiaci článok
Liptovský Hrádok kráča do novej éry. Významný stánok za vyše milión eur ocenia hlavne plavci
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť