Štvrtok 04. 07. 2024 01:14:08 | Meniny má Prokop

Vyučovanie budúcnosti na Základnej škole Karpatská v Žiline. Takúto triedu ste ešte nevideli

Aj vyučovanie sa môže prispôsobovať aktuálnym trendom, životnému prostrediu a potrebám tých najmenších. Všetky tieto faktory zahrnuli nové, moderné učebne na Základnej škole Karpatská v Žiline. Tie sú umiestnené v exteriéri a na prvý pohľad môžu svojím zjavom pripomínať saunu, no nie je to tak. Ide totiž o moderný a premyslený prvok, vďaka ktorému budú žiaci učivo lepšie vnímať.

Michal Szentivanyi|26. máj 2024|10:00:10

Zdroj: zilina.sk

Súvisiaci článok
V Ružomberku vyrástli nové stojany na bicykle. Ďalšie postaví samospráva už počas leta
Čítajte viac >

O novom vybavení na Základnej škole Karpatská píše na svojom webe samotná škola, ale aj mesto cez svoje pravidelné periodikum Aktuality z radnice.

Ide až o dve exteriérové triedy, v ktorých sa budú žiaci vzdelávať vo vonkajšom prostredí areálu školy. „Exteriérové triedy majú netradičný moderný vzhľad s kaskádovým sedením. Škola chce takto zlepšiť koncentráciu a pozornosť žiakov, pretože čerstvý vzduch môže mať priamy vplyv na ich schopnosť vnímať a spracovávať nové informácie. Okolitá zeleň má tiež blahodarný vplyv na náladu," vysvetľuje mesto v periodiku Aktuality z radnice.

hdimge708e5a65b81050ca43972b5269542.jpg Zdroj: zskarpatska.edupage.org

„Veríme, že čerstvý vzduch pomôže zlepšiť koncentráciu a pozornosť žiakov, schopnosť vnímať a spracovávať nové informácie a prispejú k celkovej pohode žiakov," vyjadrila svoju nádej a presvedčenie Základná škola Karpatská v Žiline.

hdimg81e6b72d02fffafc15f2b6b5dbc028.jpg Zdroj: zskarpatska.edupage.org


Súvisiaci článok
Významných 100 rokov knižnice v Čadci: Oslávte výročie jedinečným programom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť