Pondelok 20. 05. 2024 12:43:34 | Meniny má Bernard

7 divov sveta, Prales aj Muzikál: Kysucké mažoretky sú vicemajsterky Slovenska 2024

V uplynulých dňoch sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v mažoretkovom športe. Mladé kysucké talenty na nich nemohli chýbať. V Púchove si vytancovali viacero titulov.

Radka Kostánová|9. máj 2024|15:00:47

Zdroj: kysuckenovemesto.sk

Súvisiaci článok
Skvelý úspech mažoretiek z Kysúc. V Zadare vybojovali 3 pódiové umiestnenia
Čítajte viac >

Majstrovstvá Slovenskej republiky v mažoretkovom športe

Od piatka 3. do nedele 5. mája sa v meste Púchov uskutočnili majstrovstvá mažoretiek, na ktorých nemohli chýbať dievčatá z Kysuckého Nového Mesta.

Súťaž odštartovala v piatok 3. mája, kde sa predstavili seniorky so svojou miniformáciou flag s témou 7 divov sveta a vytancovali si titul II. vicemajsterky Slovenska 2024. Informáciu priniesli zástupcovia klubu Asanka na webovej stránke mesta.

„Sobota patrila malým formáciám, kde najmenšie dievčatá vo veľkej konkurencii získali niekoľko umiestnení. Hneď ráno súťažila Anička Kubalová so svojím sólom baton „šarkan“ a umiestila sa v top 6. Za ňou nastúpili na štart najmenšie dievčatá Peťka Lašová, Paulínka Kubišová a Saška Mačková s triom „Lilo a Stitch“ a vytancovali si krásne 5. miesto. Ako ďalšia štartovala mini baton kadet „Lízatká“,“ priblížilo vedenie klubu.

441797460_875309197732197_4296108284009548545_n.jpg Zdroj: Facebook/Mažoretky ASANKA-Kysucké Nové Mesto

Ďalšou vekovou kategóriou boli juniorky. Tam sa Anetka Pošteková postavila na pódium a všetkým ukázala, že patrí medzi špičku sólistiek Slovenskej republiky. Anetka sa umiestila na krásnom 5. mieste a porazila veľkú konkurenciu.

Potom v kategórií duo/trio baton junior sa predstavilo až 10 súborov. Opäť Anetka Pošteková spolu so Sofiou Zelínovou vybojovali choreografiou „Prales“ vynikajúce 3. miesto a získali tak titul II. vicemajster Slovenska.

i_7594131.jpg Zdroj: kysuckenovemesto.sk

Posledný deň súťaže

Nedeľa 5. mája pre zmenu patrila veľkým choreografiám. Na súťaži reprezentovalo súbor Asanka 53 dievčat. Najmenšie Kadetky sa predstavili s choreografiou „Vlk a Zajac“ a dosiahli 6. miesto.

„Juniorky sa svojou choreografiou „Rybárova plavba oceánom“ sa stali štvrtými najlepšími juniorkami na Slovensku. Najstaršie dievčatá sa v kategórii Veľká formácia mix senior predstavili s choreografiou „Muzikál“. Zaujali nielen publikum, ale aj porotu, čo im prinieslo krásne 2. miesto a titul I. Vicemajster Slovenska, pochválili sa zástupcovia klubu.

Gratulujeme!


Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Zabaví vás Šláger paráda, ale príde aj niečo exkluzívne len pre ženy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť