Štvrtok 05. 09. 2024 08:11:23 | Meniny má Regina

Zajtra privítajú mladí Šošoni v lige majstrov Sazburg. „Opäť streliť rýchly gól,“ želá si tréner

Už zajtra to vypukne. Súboj dvoch top akadémií minimálne v strednej Európe. Súboj klubov, ktoré vychovali viaceré známe mená svetového futbalu ako napríklad Škriniar či Haaland. Súboj o postup do štvrťfinále najprestížnejšej mládežníckej súťaže UEFA Youth League. Súboj medzi „Šošonmi“ a „červenými býkmi“, ktorý sa odohrá pred (polovične) vypredaným hľadiskom pod Dubňom. FOTO: MŠK Žilina

Michal Filek|1. marec 2022|12:55:43

Stredajšie stretnutie s výkopom o 16.30 hod. povedie Trustin Farrugia Cann z Malty. Informuje o tom oficiálna klubová stránka MŠK Žilina.

Salzburg k nám prichádza po odohratí prvého jarné kola svojej dorasteneckej súťaže do 18 rokov, v ktorej jasne vedie tabuľku s náskokom šiestich bodov pred Rapidom Viedeň. Proti rovesníkom z LASK-u Linz uspeli v sobotu s prehľadom 4:0. V minulom ligovom ročníku ovládli hráči zo štvrtého najväčšieho rakúskeho mesta svoju súťaž dokonca s priepastným štrnásťbodovým vedením pred dvojicou Wolfsberger a Austria Viedeň. V rámci tohtoročnej mládežníckej Ligy majstrov vyhrali skupinu G a vyhli sa tak play-off kolu o účasť v osemfinále.

Vypredaná kulisa dodá energiu i adrenalín

Tak ako viacerí dorastenci zažili počas uplynulého víkendu premiéru v II. lige, takým istým spôsobom dostávajú najtalentovanejší mladíci zo Salzburgu šancu v II. lige. Ako to vníma tréner Vladimír Veselý.

„Druhá liga je pre nás veľkou výhodou, keďže chalani už skôr môžu nasávať mužský futbal a byť tak skôr pripravení aj na prechod do „Áčka“. Som rád, že sme opäť posunuli aj dorastencov do druhej ligy, aby naberali skúsenosti. V Salzburgu je takéto niečo samozrejmosťou. Mnoho hráčov z dorasteneckých kategórií pravidelne nastupuje v druhej lige za Liefering. Už teda majú značnú skúsenosť s mužským futbalom a podobným smerom sa uberáme aj my.“

Pred súbojom proti Interu Miláno tréner upozorňoval na ich silné stránky. To sa Šošonom vyplatilo. Ako sú na tom futbalisti zo Salzburgu? „Salzburg preferuje taký nemecký štýl futbalu. Viac kolmejší, nebezpečnejší, snažia sa hrať na súperovej polovici a po zisku lopty sa hneď tlačia do útoku. Navyše, vysoko pressujú, sú rýchli a dobre fyzicky stavaní. Myslím si teda, že to bude úplne iný zápas ako s Interom,“ predpovedá Vladimír Veselý.

Aký bude kľúč na úspech? To je otázka, ktorá momentálne zamestnáva trénerský štát mladých Žilinčanov.

„Bolo by skvelé, keby sme napodobnili úvod zo zápasu proti Interu. Videli sme, čo so sebavedomím i samotným priebehom dokáže spraviť rýchly gól. Salzburg má však aj veľmi kvalitnú defenzívu, takže to bude náročné. Priebeh samotného duelu ale môže byť hocijaký. Verím však našim chalanom,“ uzavrel tréner Vlado Veselý.


Súvisiaci článok
Na zápas MŠK so Salzburgom sa pozrú deti opäť zadarmo, dospelí za euro
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť