Pondelok 29. 04. 2024 12:55:30 | Meniny má Lea

MŠK Žilina má náhradu za Jaroslava Hyneka. Novým trénerom je Michal Ščasný

Novým kormidelníkom prvého tímu MŠK Žilina sa stal Michal Ščasný. Nahradil tak Jaroslava Hyneka, s ktorým sa vedenie dohodlo na ukončení zmluvy.

Daniel Jurčík|11. apríl 2024|15:15:09

Archívne foto. Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Súvisiaci článok
Nevydarená jar si vypýtala svoju daň. Tréner Jaroslav Hynek skončil na lavičke MŠK Žilina
Čítajte viac >

Trénera oficiálne predstavil klub na webovej stránke. Tento 45-ročný kormidelník naposledy viedol cyperský Othellos Athienou, v minulosti však pôsobil aj v Banskej Bystrici, Nitre, Senici či Trnave. Do pozície lodivoda Šošonov nastúpil vo štvrtok 11. apríla, iba jeden deň pred ligovým zápasom proti Ružomberku.

Pre vedenie jediná voľba

K situácii ohľadom výmeny trénera sa vyjadril aj športový manažér klubu Karol Belaník. Ten priblížil, že Ščasný bol prvou a jedinou voľbou na uvoľnený post. „V prvom rade sme potrebovali človeka, ktorý pozná slovenskú ligu, náš tím i súperov, a má čerstvú skúsenosť z jesene, kedy pôsobil v Banskej Bystrici. Má detailný prehľad a zároveň je jazykovo zdatný, keďže máme viacerých cudzincov v mužstve. Zároveň, čo sa týka systému, preferoval rozostavenie 3-4-3, čo nám je momentálne vlastné," uviedol Belaník.

Napriek tomu, že klub si momentálne dáva za cieľ postup do pohárovej Európy, výsledok boja o ňu zrejme nebude pri posudzovaní Śčasného budúcnosti pri tíme kľúčový. Vedenie jeho výber nepovažuje za dočasné riešenie do konca sezóny. „Nie je to žiaden záskok, počítame s ním ako s pevnou súčasťou MŠK Žilina. Všetko bude do budúcnosti závisieť od toho, ako sa nám bude dariť a aké budú výsledky," vysvetlil Belaník.

Bohaté skúsenosti s ligou

Ščasný nepatrí v Niké lige k žiadnym nováčikom. Podľa špecializovaného portálu Transfermarkt v najvyššej súťaži odtrénoval takmer 100 zápasov. V pozícii hlavného kormidelníka viedol hneď štyri slovenské mužstvá. Spartak Trnava v minulosti doviedol k triumfu v Slovnaft Cupe a ako asistent s ním zažil aj skupinovú fázu Európskej ligy.

Jeho predchodca Hynek bol pri Šošonoch od sezóny 2022/2023 a odtrénoval pod Dubňom 71 duelov. Po úspešnej jesennej časti však výsledky klubu začali na jar stagnovať a mužstvo sa v tabuľke prepadlo na štvrté miesto.


Súvisiaci článok
Žilinskí Šošoni majú záujem o nastupujúcu generáciu. Priveďte svoje ratolesti na ozajstný futbalový tréning
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť