Sobota 19. 10. 2024 01:25:48 | Meniny má Kristián

Primátor Fiabáne: Je dosť možné, že nás čakajú ťažké časy. Buďme spolupatriční!

Primátor Peter Fiabáne vyzval spoluobčanov, aby nepodliehali dezinformáciám a boli spolupatriční voči sebe, aj voči Ukrajincom. Pretože nás asi čakajú ťažké časy. „Moje myšlienky dnes patria obyvateľom Ukrajiny. Môžem len krútiť hlavou nad tým, čoho sme dnes svedkami a pýtať sa, ako to skončí,“ napísal na Facebooku. FOTO: Facebook / Peter Fiabáne - Váš primátor

Michal Filek|24. február 2022|11:03:32

To čo sme do poslednej chvíle považovali za nemožné je dnes ráno skutočnosťou. Za našimi hranicami vypukla otvorená vojna. Píše Fiabáne na svojom profile.

„Tak ako mnohí Slováci, aj ja mám na Ukrajine známych a priateľov. Dnes na všetkých týchto ľudí intenzívne myslím a na všetkých Ukrajincov. Na ľudí ako sme my, ktorí ešte včera ráno brali svoje deti do škôl, škôlok, išli do práce a dnes v ich bezprostrednom okolí dopadajú ruské rakety a zomierajú ich blízki. Myslím na ľudí v našom partnerskom meste Dnipro, ktoré ma len pred niekoľkými mesiacmi uchvátilo svojou krásou, úrovňou kultúry, verejnými priestranstvami...“

Podobné slová by vraj primátor použil, ak by sa obeťou vojenskej agresie stal ktorýkoľvek z našich blízkych susedov, či je to Ukrajina, Poľsko, Nemecko, či Rusko alebo ktokoľvek iný...presadzovanie záujmov vojenskou silou takýmto spôsobom by malo byť v Európe 21. storočia absolútnym tabu.

„Pripájam sa k výzvam mnohých ďalších osobností v tento deň – buďme spolupratriční voči sebe navzájom aj voči Ukrajincom, nepodliehajme dezinformáciám, nenechajme sa rozbiť zvnútra. Je dosť možné, že nás čakajú ťažké časy!“ uzavrel Peter Fiabáne.


Súvisiaci článok
Michal urobil nádherné video o zime v Súľovských skalách
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť