Nedeľa 05. 05. 2024 07:04:06 | Meniny má Lesia, Lesana

Zomrel Imrich Žigo mladší. Navždy odišiel človek s veľkým srdcom

Nielen Martinčanov v pondelok večer zasiahla smutná správa. Vo veku 46 rokov nás náhle opustil dlhoročný komunálny politik. FOTO: Facebook / Erika Jurinová

D U|22. február 2022|08:11:37

Imrich Žigo sa narodil 19. júla 1976. Na Filozofickej fakulte Prešovskej univerzity vyštudoval politológiu a históriu. Po skončení štúdia sa vo svojej profesijnej praxi venoval príprave a implementácii projektov zo štrukturálnych fondov Európskej únie a ďalších finančných zdrojov a mechanizmov.

Bol poslancom vyššieho územného celku, kde pôsobil v komisii regionálneho rozvoja, cestovného ruchu a životného prostredia ako člen.

Bol poslancom martinského mestského parlamentu, člen predstavenstva, predseda komisie ekonomickej, komisie sociálno- zdravotnej, bol členom dozornej rady Martinsko-Flámskeho PODNIKATEĽSKÉHO A INKUBÁTOROVÉHO CENTRA s.r.o.

Úspešné riadenie a implementovanie projektov ho sprevádzalo počas celej doterajšej kariéry. Pre mnohé mestá a obce v regióne Turiec pripravoval projekty, ktoré prispeli k lepšiemu fungovaniu ich činností, a taktiež jedným z nich bol aj projekt pre Slovenskú národnú knižnicu.

Imrich Žigo bol veľmi obľúbený a mimoriadne skromný a láskavý človek. Tak zostane v srdciach všetkých, ktorí ho poznali. S manželkou Dankou vychovávali dve dcéry, Sašku a Danielku. Jeho srdce dotĺklo 21. 2. 2022.

Česť jeho pamiatke!

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť