Utorok 14. 05. 2024 03:26:59 | Meniny má Bonifác

Pripravení na najhoršie: Hasiči cvičili záchranu zakliesnenej osoby a hasenie požiaru

Príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v Dolnom Kubíne - HS Tvrdošín zrealizovali náročné previerkové cvičenie. To zahŕňalo simuláciu dopravnej nehody s následným požiarom, kde si hasiči precvičili zásah pri zakliesnenej osobe s podozrením na poranenie chrbtice a hasenie horiaceho vozidla pomocou špeciálneho náradia a techník.

Juliana Krčulová|13. marec 2024|08:00:10

Zdroj: minv.sk

Súvisiaci článok
Témy slohových prác pre maturantov sú známe. Ktorú by ste zvolili vy?
Čítajte viac >

Hasiči z Tvrdošína v akcii: Záchrana života a boj s plameňmi

Ministerstvo vnútra SR na svojom oficiálnom webe informovalo o nedávnom náročnom previerkovom cvičení, ktorého sa zúčastnili príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v Dolnom Kubíne - HS Tvrdošín.

Cvičenie podľa dostupných informácií zahŕňalo simuláciu dopravnej nehody osobného auta s následným požiarom, kde si hasiči precvičili zásah pri zakliesnenej osobe s podozrením na poranenie chrbtice a hasenie horiaceho vozidla pomocou špeciálneho náradia a techník.

„Príslušníci si previerkovým cvičením precvičili poskytnutie prvej pomoci a vyslobodenie zranenej osoby z vozidla pomocou hydraulického vyslobodzovacieho náradia. Zranená osoba bola bezpečne polohovaná na pripravený SpineBoard, čim bola pripravená na ďalší transport. Následne došlo k riadenému požiaru vozidla a príslušníci si precvičili hasenie horiaceho vozidla vysokotlakovým prúdom a tiež prúdnicou na ťažkú penu, pričom si precvičili zásah s použitím primiešavača,“ informuje portál ministerstva.

Cvicenie_DK_03.jpg Zdroj: minv.sk

Cvicenie_DK_01.jpg Zdroj: minv.sk

Cvicenie_DK_05.jpg Zdroj: minv.sk


Súvisiaci článok
Marcové filmové trháky v Ster Century Cinemas: Objavte najnovšie filmy mesiaca!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť