Piatok 06. 09. 2024 22:23:28 | Meniny má Alica

Muž si cestou na vrch Stoh vážne poranil chrbticu. Musel zasahovať vrtuľník (VIDEO)

O poriadne napätý utorok 27. februára mali postarané horskí záchranári neďaleko vrchu Stoh. Český turista si totiž pri páde poranil chrbát natoľko, že sa nemohol ani pohnúť. Zalarmovaná bola preto vrtuľníková záchranná služba, ktorá musela okrem iného vykonať aj medzipristátie v Štefanovej pri Terchovej.

Michal Szentivanyi|28. február 2024|13:15:02

Zdroj: hzs.sk

Súvisiaci článok
Vážna nehoda na štvorkolke v Malej Fatre: Záchranári pomáhali zranenému mužovi (VIDEO)
Čítajte viac >

O nehode českého turistu píšu záchranári na svojom webe. „Dňa 27. februára 2024 bola Horská záchranná služba požiadaná o pomoc českým turistom, ktorý si na turistickom chodníku vedúcemu na Stoh, pádom privodil poranenie chrbtice s bolesťou vystreľujúcou do dolnej končatiny," píšu záchranári s tým, že následne bola o súčinnosť bola požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby z Banskej Bystrice. Tá po medzipristátí v Štefanovej, kde sa k posádke vrtuľníka pridal aj horský záchranár, smerovala na miesto zásahu.

Obrazok-WhatsApp-2024-02-27-o-16.40.41_9e8b72be.jpg Zdroj: hzs.sk

Lekárku aj s pacientom z miesta evakuovali palubným navijakom

„Po prílete na miesto, boli palubným navijakom do terénu vysadení lekárka s horským záchranárom. Zraneného muža lekárka so záchranárom ošetrila a nabalila do evakuačného saku. Následne bola lekárka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby s pacientom z miesta evakuovaná palubným navijakom a zranený muž bol smerovaný do nemocničného zariadenia na ďalšie vyšetrenia," uzavreli horskí záchranári.


Súvisiaci článok
Na Liptove sa vážne zranil lyžiar. Do nemocnice ho previezol vrtuľník
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť