Štvrtok 25. 07. 2024 17:15:45 | Meniny má Jakub, Timur

V Žilinskom kraji sa rezorty spojili v prevencii proti drogám. Zorganizovali besedu pre študentov

Je množstvo spôsobov, ako mladej generácii ukázať nebezpečnosť návykových látok a drog. Zničené životy aj poučenia. Aj toto boli pointy najnovšej besedy, kde polícia v Žilinskom kraji spojila sily s prokurátormi a mladej generácii odhalili príbehy, ktoré pohli aj životmi odsúdených.

Michal Szentivanyi|25. február 2024|10:03:02

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Policajti na Liptove prichytili muža s drogami. Mal pri sebe viac ako 150 dávok
Čítajte viac >

„Preventistka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine, prokurátorka z Okresnej prokuratúry Martin a Ústav na výkon trestu odňatia slobody Sučany organizuje pre školy a vzdelávacie inštitúcie zaujímavé exkurzie a besedy s odsúdenými," informuje polícia na sociálnej sieti.

426600626_700377318931861_6826999802081715265_n_1600x1074.jpg Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Cieľ besedy bol jasný

Cieľom besedy podľa polície bolo zabránenie užívaniu drog, poukazovanie na následky ich užívania, výroby a obchodovania s omamnými a psychotropnými látkami. „Preventistka spoločne s prokuratúrou zdôrazňujú trestnoprávne dôsledky porušenia zákona a odsúdení, ktorí na vlastnej koži pocítili negatívne následky drog sa vo svojich príbehoch snažia študentom autenticky priblížiť vlastný príbeh pred nástupom do výkonu trestu a život vo výkone trestu," popisuje polícia.

Polícia a prokuratúra pred zrakmi študentov okrem trestnoprávnych dôsledkov za porušenie zákona, poukázali aj na nežiaduce účinky užívania drog a modelovými situáciami priblížila vyšetrovací proces i samotné súdne konanie po vznesení obvinenia. „Takáto forma prevencie má medzi školami veľkú odozvu, o čom svedčí neustále narastajúci záujem," myslí si polícia.


Súvisiaci článok
Martinská polícia zaistila rekordné množstvo pervitínu: Dvojica čelí obvineniu z drogovej trestnej činnosti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť