Sobota 27. 04. 2024 11:48:37 | Meniny má Jaroslav

Štartuje súťaž Vráťme knihy do škôl. Zapoj sa a vyhraj super ceny!

Obľúbená čitateľská súťaž, ktorej cieľom je motivovať deti k čítaniu, je tu už po 12-sty krát. Novinkou aktuálneho ročníka je súťaž v písaní mikropoviedok. Súťaž je určená je pre materské, základné a stredné školy na celom Slovensku.

Inzercia |21. február 2024|13:00:07

Zdroj: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Súvisiaci článok
Žilinská župa bilancuje obdobie 2014 až 2020. Využili eurofondy za vyše 100 miliónov eur
Čítajte viac >

„Aj touto súťažou chceme deti v našom kraji motivovať, aby neváhali prežiť s knihou podľa vlastného výberu dobrodružstvo a porozprávali o tom aj ostatným. Chceme povzbudiť tých mladých čitateľov, ktorí majú radi knihy, aj tých, ktorí zatiaľ odvahu skúsiť to s knihou nenašli. Skúste to, čítajte, napíšte a vyhrajte. Čítanie predsa nie je nudná povinnosť, ale zábavné dobrodružstvo objavovania a poznávania. Pekné ceny čakajú nielen na jednotlivcov, ale aj na najaktívnejšiu strednú školu v Žilinskom kraji,“ upresnila Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK.

Princíp súťaže je jednoduchý. Stačí si prečítať ľubovoľnú knihu a napísať o nej krátky referát v rozsahu maximálne dve strany. Objasni, prečo si si vybral práve túto knihu a čo Ti dielo prinieslo. Škôlkari nakreslia obrázok s pomocou učiteľa či rodiča. Žiaci I. stupňa základných škôl môžu poslať buď text, obrázok alebo oboje. V súťaži sa neposudzuje literárna kvalita príspevkov, dôležité je čítať. Z doručených príspevkov sa víťazi pre jednotlivé kategórie určujú žrebovaním.

Novinkou aktuálneho ročníka je súťaž v písaní mikropoviedok. Tie majú mať rozsah jednu až dve normostrany.

stvorec_knihy2024_ZA_1.jpg Zdroj: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Uzávierka súťaže je 1.4.2024. V hre je aj množstvo zaujímavých cien. Ocenená bude aj najaktívnejšia škola ako aj Knižní anjeli, ktorí vedú mládež k literatúre. Na túto cenu navrhujú študenti knihovníka, učiteľa slovenského jazyka či vychovávateľa, ktorý u žiakov podporuje záujem o čítanie. Slávnostné vyhlásenie víťazov a odovzdávanie cien sa uskutoční 23. apríla v Bratislave.

Súťaž Vráťme knihy do škôl organizuje Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci s občianskym združením Učenie s úsmevom ako aj so Žilinským samosprávnym krajom. Viac informácii o projekte nájdete na webe www.vratmeknihydoskol.sk

Článok vznikol v spolupráci s organizáciou Sociálno-ekonomický podnik ŽSK, s.r.o. r.s.p.


Súvisiaci článok
Pozrite sa na zrekonštruované pracovisko pre mladých cukrárov v Martine. Župa investovala tisíce eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť