Piatok 17. 05. 2024 05:46:53 | Meniny má Gizela, Aneta

Neprehľadné križovatky na sídlisku Solinky bude Žilina riešiť po zime

Podnet o neprehľadných križovatkách na žilinskom sídlisku Solinky bol Mestskému úradu v Žiline nahlásený prostredníctvom poslanca Dominika Hriníka na základe pripomienok od občanov. Pre redakciu SP 21 to potvrdil aj hovorca mesta, Vladimír Miškovčík. Podľa jeho slov sa mesto chystá križovatky sprehľadniť hneď po uskutočnení zimnej údržby. Foto: Facebook / Dominik Hriník

Juliana Krčulová|15. február 2022|14:43:01

Dominik Hriník upozornil Mestský úrad na neprehľadné križovatky na sídlisku Solinky. Podnet pre mesto vzišiel z narastajúceho počtu pripomienok od obyvateľov sídliska. „Čo sa týka neprehľadných križovatiek, tak na Solinkách máme viacero sťažností. Problém vzniká aj na základe umiestnenia košov, ktoré bránia vo výhľade, ale býva to aj z dôvodu, že je nedostatok parkovacích miest a ľudia sú nútení parkovať aj v križovatkách,“ uviedol pre redakciu SP 21 poslanec Hriník.

273733702_10209738333051662_1643740383252047135_n.jpg

Mesto na tento podnet zareagovalo a obe križovatky, na ktoré boli obyvateľmi vznesené pripomienky, sú podľa mesta obhliadnuté a posúdené s dopravným inšpektorátom. „V križovatke posunieme smetné nádoby, ktoré nie sú z hľadiska dopravy správne situované, nakoľko narušili rozhľadové pomery. Nádoba na kuchynský bioodpad bude úplne odstránená a nahradená iným typom, ktorý bude vhodne umiestnený. Samotná križovatka je z hľadiska jej riešenia v poriadku,“ uviedol Miškovčík.

Miškovčík doplnil, že vo vedľajšej pripomienkovanej križovatke bude umiestnené dopravné zrkadlo. „Súčasne bude na miestnej komunikácii osadený spomaľovací prah za účelom zvýšenia bezpečnosti cestnej premávky. Uvedené riešenie je schválené dopravným inšpektorátom, vydané je už aj dopravné určenie,“ uzavrel pre redakciu Miškovčík.


Súvisiaci článok
Problémové parkovanie na Kubínskej ulici v Žiline
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť