Sobota 21. 09. 2024 05:11:34 | Meniny má Matúš

Seniori a poberatelia invalidného dôchodku v Námestove dostanú finančnú pomoc na jedlo

Mesto Námestovo zavádza novú sociálnu pomoc pre seniorov a poberateľov invalidného dôchodku. Od februára 2024 budú môcť požiadať o finančný príspevok na stravovanie vo výške 1,5 eura na deň. Príspevok bude platiť pre dôchodcov s príjmom do 500 eur mesačne a pre invalidov s mierou postihnutia nad 70 percent. Mesto tiež zabezpečí zmluvné reštaurácie, ktoré ponúknu denné menu pre seniorov a možnosť donášky jedla.

Juliana Krčulová|9. január 2024|08:00:05

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
SPolupracujeme #9: Hľadáte zamestnanie alebo ponúkate prácu? Poďme spoločne vytvoriť viac príležitostí pre všetkých
Čítajte viac >

Od februára 2024 dostanú nielen seniori, ale aj ľudia s invalidným dôchodkom a viac ako 70-percentným postihnutím jednoduchý a dôležitý príspevok na jedlo od mesta Námestovo. V decembrovom vydaní miestnych mestských novín o tom informovala poslankyňa Mária Červeňová.

Konečnú verziu návrhu všeobecne záväzného nariadenia k tejto téme prijali podľa jej slov poslanci na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Občania dostávali o finančnej pomoci pravidelné informácie a po splnení všetkých potrebných krokov sa aktuálne začne aj realizovať. Navrhli ju členovia komisie pre sociálnu oblasť, zdravotnú starostlivosť a občianske záležitosti. Ich predsedníčka Mária Červeňová potvrdila, že mesto sa postará o to, aby sa jedlo dostalo k tým, ktorí ho najviac potrebujú.

Námestovo podporí seniorov a poberateľov invalidného dôchodku príspevkom na stravu

„Táto iniciatíva má pomôcť seniorom a poberateľom invalidného dôchodku v zvládaní nákladov na stravovanie a zároveň uľahčiť starostlivosť rodinným príslušníkom. Finančný príspevok vo výške 1,5 eura bude dostupný pre oprávnených občanov, ktorí sú poberateľmi starobného alebo invalidného dôchodku do výšky 500 eur mesačne,“ priblížila mestská poslankyňa Červeňová.

Ďalej pripomenula, že už teraz môžu žiadatelia prichádzať na mestský úrad v Námestovo, kde vypíšu žiadosť a následne dostanú inštrukcie, ako si príspevok uplatniť. „V praxi to znamená, že budú zazmluvnené reštauračné zariadenia, ktoré zároveň prispôsobia denné menu pre seniorov. Jedlo v ponuke denného menu si budú môcť seniori vyzdvihnúť v reštaurácii osobne, alebo im bude poskytnutá možnosť donáškovej služby,“ doplnila.


Súvisiaci článok
Ružomberčania môžu oficiálne zakončiť sviatky odovzdaním stromčeka. Tento dátum si zapíšte
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť