Utorok 17. 09. 2024 05:00:10 | Meniny má Olympia

Netypického pacienta zo Zázrivej tesne pred koncom roka vypustili na Krpelianskej priehrade

V našom minulom článku sme vás informovali o tom, že záchranná stanica v Zázrivej má nového člena. Bola ním hus bieločelá, ktorá si po nešťastnom náraze odtrhla prst na nohe. Dobrovoľníci zo Zázrivej prezradili, že ju konečne pred koncom roka 2023 vypustili na Krpelianskej priehrade.

Radka Kostánová|3. január 2024|14:30:22

Zdroj: Facebook/Záchranná stanica pre zranené živočíchy Zázrivá

Súvisiaci článok
Záchranná stanica v Zázrivej má ďalšieho člena. Je ním hus, ktorá si po nešťastnom náraze odtrhla prst na nohe
Čítajte viac >

Dobrovoľníci zo Zázrivej v stredu 22. novembra 2023 prijali z Tatranského národného parku dosť netypického pacienta. Išlo o hus bieločelú, o ktorej sme vás informovali v našom minulom článku. Tá si niekde pri náraze odtrhla prst a utrpela otras mozgu. Rana následne začala nekrotizovať a prst musel byť amputovaný na žilinskej veterine. Informovali o tom na sociálnej sieti Facebook.

„Liečba nebola vôbec jednoduchá, pretože "milá" húska nebola práve ukážkovo spolupracujúci pacient a celkovo trvala viac ako päť týždňov. Deň D nastal tesne pred koncom roka, keď sa húska už sama dožadovala vypustenia, pretože operovaná rana sa riadne zahojila a zrástla a ona sa už cítila fajn,“ priblížili dobrovoľníci.

Spolu s fotografom Jakubom Krškom a s Rebekou vypustili nedočkavú hus bieločelú na Krpelianskej priehrade. Ďakujú všetkým, ktorí sa o chorú húsku zaujímali, no hlavne MVDr. Macekovi za odbornú podporu.


Súvisiaci článok
VIDEO: Smutný príbeh zúboženej medvedice Lindy vás chytí za srdce
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť