Štvrtok 12. 09. 2024 16:56:30 | Meniny má Mária, Marlena

Hasiči obdarovali dôchodcov v Turci. Mali druhé Vianoce

V posledný deň roka 2023 zažili seniori v obci Jasenovo druhé Vianoce. Dobrovoľní hasiči im zadarmo porozdávali hasiace prístroje a ešte niečo navyše. Bližšie sa tejto milej téme venovala televízia JOJ na svojom oficiálnom webe noviny.sk.

Radka Kostánová|3. január 2024|12:00:42

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Záchranári počas Silvestra zasahovali celkovo 1 868-krát, pre intoxikáciu alkoholom mali najviac výjazdov v Žilinskom kraji
Čítajte viac >

Seniori v malej dedinke Jasenovo, ktorá patrí do regiónu Turiec, dostali od dobrovoľných hasičov praktické darčeky v posledný deň roka 2023. Bližšie sa téme venovala televízia JOJ na svojom oficiálnom webe noviny.sk. „Sme malá dedina a koncová dedina a sme bez auta s vodou, tak si hovorím, že naša najlepšia prevencia je ten prvopočiatočný zásah,“ priblížil pre TV JOJ veliteľ Martin Ličko.

Tento dobročinný skutok je krajší ešte z toho dôvodu, že hasiči sami zohnali peniaze na to, aby mohli pre miestnych dôchodcov nakúpiť hasiace prístroje. Zároveň im ich aj doviezli a kto ich o to požiadal, rovno ich aj namontovali. Veliteľ Martin Ličko vysvetlil, že konkrétny majiteľ im povie, že kde by bolo najideálnejšie prístroj namontovať, aby to mal po ruke a aby mu to nezavadzalo.

„Požiarny zbor má o starších ľudí v obci záujem,“ reagovala pre TV JOJ obyvateľka. Ďalší obdarovaný senior povedal: „Ja som bol tiež kedysi hasič, viem, ako s tým narábať a pomohlo by to.“

Seniorom, ktorí nevedeli s hasiacimi prístrojmi narábať, dali hasiči inštrukcie, aby ich pri prípadnom požiari využili tak, ako sa má. „Samozrejme, budú mať zabezpečenú revíziu,“ dodal Ličko.


Súvisiaci článok
Zákaz predaja a používania petárd začne platiť od 2. januára
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť