Sobota 05. 10. 2024 08:47:42 | Meniny má Viera

Žilinskej nemocnici pomohli výnimočné činy dobrých ľudí

Počas vianočného obdobia nie je láskavosti a dobrých skutkov nikdy dosť. Aj tento rok sa môže žilinská nemocnica radovať z krásnych darov od dobrých ľudí.

Radka Kostánová|29. december 2023|08:10:49

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Počas Vianoc sa v žilinskej pôrodnici narodilo až 13 malých anjelikov. Sú to tie najkrajšie vianočné darčeky
Čítajte viac >

Dobrí ľudia ešte stále existujú. Dokazujú to hrdinské činy láskavých ľudí, ktorí pomáhajú žilinskej nemocnici. Podľa slov Karola Zahatlana, hovorcu nemocnice, dostali hospitalizované detičky od Volejbalovej akadémie UNIZA Žilina mnoho krásnych plyšových hračiek. Aby malým pacientom aspoň sčasti rozžiarili dni strávené v nemocnici.

Priblížil, že zároveň sa stalo milou tradíciou, že vo vianočnom období prídu navštíviť nemocnicu jej dlhoroční priatelia a podporovatelia z Policajného pohotovostného útvaru Žilina. Srdeční chlapci sa aj tento rok rozhodli podporiť pediatriu finančným darom, ktorý oddelenie použije na skvalitnenie podmienok pre malých pacientov.

„Úprimné slová vďaky posielame pánovi Ing. Jaromírovi Kocurovi, majiteľovi a konateľovi spoločnosti KOCUR s. r. o., ktorý zorganizoval prvý ročník marketingového školenia pre klientov jeho spoločnosti. Súčasťou bola tombola, z ktorej výťažok venoval pán Kocur pediatrickému oddeleniu. Vďaka finančnému daru bolo možné kúpiť špeciálny, veľmi potrebný prístroj pre hospitalizované detičky,“ doplnil Zahatlan.

Tento prístroj Rad-97 TM Pulse CO - Oximeter je určený na neinvazívne monitorovanie saturácie krvi kyslíkom technológiou Masimo a zároveň aj na neinvazívne meranie krvného tlaku.

„Technológia Masimo je certifikovaná a patentovaná metóda, ktorá zabezpečuje presné a spoľahlivé meranie okysličenia krvi u detí aj pri pohybe končatinou a na miestach so slabým prekrvením. Prístroj je určený na meranie SpO2 a krvného tlaku u detí všetkých vekových kategórií,“ dodal Zahatlan.


Súvisiaci článok
November v žilinskej nemocnici priniesol 110 bábätiek. Počas najrušnejšieho dňa prišlo na svet až 9 anjelikov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť