Piatok 20. 09. 2024 02:11:43 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Ceny skipasov v lyžiarskych strediskách na Liptove sú podobné ako minulý rok

Ceny online skipasov v najvyťaženejších lyžiarskych strediskách sa výrazne nezmenili a ostávajú približne na rovnakej úrovni ako vlani. O niečo drahšie sú lyžiarske lístky zakúpené na mieste v pokladnici. Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informovali oslovené oblastné organizácie cestovného ruchu.

TASR|17. december 2023|13:00:10

Ilustračná foto. Zdroj: Facebook/JASNÁ

Súvisiaci článok
Horskí záchranári v sobotu pomáhali v Jasnej poľskému lyžiarovi s úrazom hlavy
Čítajte viac >

Ceny lyžiarskych lístkov v strediskách na Liptove sú podľa manažérky pre komunikáciu a PR Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Kataríny Šarafínovej približne rovnaké ako minulý rok. „Celkovo je nárast kozmetický pod úrovňou inflácie. Najvyššie ceny sú, prirodzene, na pokladnici a v online je možnosť ušetriť pri skorom nakúpe aj 20 eur,“ priblížila Šarafínová tohtoročné ceny skipasov v najväčšom liptovskom lyžiarskom stredisku.

Ceny lyžiarskych lístkov v strediskách na Liptove sa držia na minuloročnej úrovni hlavne pri online predaji. Tam sa ceny pohybujú približne od 24 eur za celodenný lístok pre dospelú osobu až po 61 eur v čase vianočných sviatkov. V pokladniach sú o niečo drahšie. V menších lyžiarskych strediskách stojí celodenný skipas na mieste od 21 do 28 eur, vo väčších až do 59 eur. V čase vianočných a novoročných sviatok je cena v pokladnici za celodenný lístok do 67 eur.

Podobne je to aj v lyžiarskych strediskách vo Vysokých Tatrách, kde sa štartovacia cena skipasov pri online nákupe v predpredaji pohybuje na rovnakej úrovni ako vlani. „Pri online nákupe je počas sezóny nárast cien kozmetický, najvyššie ceny sú pri nákupe offline/na kase, pri plánovanom nákupe vopred je možné ušetriť na cene skipassu aj 20 eur,“ uviedla riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lucia Blašková.

Ceny celodenných lístkov pre dospelých v lyžiarskych strediskách vo Vysokých Tatrách sa pohybujú od 35 po 49 eur v pokladnici, medzi sviatkami je cena približne 55 eur. V online predaji sa dá celodenný skipas kúpiť od 33 eur, medzi sviatkami sa ceny pohybujú od 46 do 50 eur.

Ceny celodenných lyžiarskych lístkov v strediskách v Turci sa líšia. Kým v niektorých lyžiarskych centrách ostali na rovnakej úrovni ako vlani, inde sa cena dvihla v priemere o deväť až desať percent, informoval riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Turiec Martin Gloser. Ceny sa pohybujú od 28 eur až po sviatočných 43 eur za celodenný skipass.

Podobne sa ceny vyvíjajú aj v oravských lyžiarskych strediskách. Oproti vlaňajšku ceny niektorých lyžiarskych lístkov stúpli približne o sedem eur. Ceny sa líšia tiež podľa obdobia, v čase sviatkov sú vyššie. Údaje o cenách Tlačovú agentúru Slovenskej republiky poskytol projektový manažér Oblastnej organizácie cestovného ruchu Klaster Orava Mário Šutta. Ceny celodenných skipassov sa v cenníkoch oravských lyžiarskych strediskách pohybujú od 22 po 37 eur pre dospelú osobu.


Súvisiaci článok
Horskí záchranári sa odteraz dostanú k ľuďom v núdzi rýchlejšie. Majú nové autá
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť