Sobota 18. 05. 2024 19:52:53 | Meniny má Viola

Skanzen ožije spevom a maskami

Fašiangy sú obdobím veselosti, hodovania a tancovačiek, ktoré trvá od Troch kráľov do Popolcovej stredy. Pri príležitosti 50. výročia založenia Kysuckého múzea, ktorého zriaďovateľom je Žilinský samosprávny kraj, sa v nedeľu 27. februára 2022 v čase od 13:00 do 15:30 hod. rozprúdi v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke pravá fašiangová zábava. Fašiangy sa krátia, už sa nenavrátia ... FOTO: Kysucké múzeum

Erika Filekova|9. február 2022|17:34:55

„Fašiangový sprievod masiek sa začne o 13:00 hod. zo stanice Skanzen a pôjde naprieč Múzeom kysuckej dediny až k pódiu pri Krčme z Korne, kde o 14:00 hod. vyvrcholí tradičným pochovaním basy. Naši predkovia si na bujaré fašiangové zábavy veľmi potrpeli, veselili sa bohatí i chudobní, páni aj sluhovia, majstri či tovariši, preto uvítame, ak na toto podujatie prídu aj návštevníci v maskách. Pravú fašiangovú náladu zabezpečí folklórny súbor Bystrica z Novej Bystrice,“ informovala hovorkyňa Kysuckého múzea Miroslava Jančulová.

1. fašiangový sprievod v usadlosti U Hruškuliaka (002).JPG

Skanzen bude v tento deň otvorený od 11:00 do 16:00 hod. Nebude ale sprístupnený celý a počas celého dňa, preto vstupné pre dospelú osobu bude 3,50 €. Deti, študenti, dôchodcovia, ZŤP/ZŤPS budú mať vstup zadarmo.

fašiangy plagat.jpg

„V súčasnosti sa, vzhľadom na vývoj pandémie, môžu meniť pravidlá pre pobyt viacerých osôb v interiéroch a exteriéroch, preto prosíme návštevníkov, aby sledovali jednak nariadenia príslušných autorít, ako aj našu webstránku. Spomínané podujatie a aktivity môžu byť obmedzené alebo zrušené podľa vývoja pandémie,“ doplnila hovorkyňa.


Súvisiaci článok
Zreštaurovaný historický koč vystavia na Oravskom hrade
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť