Sobota 28. 09. 2024 00:13:01 | Meniny má Václav

Viaceré škôlky v Žiline budú mať nové oplotenie. Ich rekonštrukcia je nevyhnutná

Viaceré materské školy v Žiline a v niektorých mestských častiach budú mať nové oplotenie. Informuje o tom Dominika Priečková z referátu mediálnej komunikácie a propagácie mesta Žilina v nových Radničných novinách. Dodáva, že pôvodné oplotenie školských areálov bolo už v nevyhovujúcom stave a ich rekonštrukcia je nevyhnutná. Na druhej strane, nové oplotenie bude funkčné a s edukačnými prvkami.

Radka Kostánová|7. december 2023|10:25:06

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Nová charita vo farnosti Žilina - Vlčince podporí charitné aktivity v Žilinskej diecéze
Čítajte viac >

Dominika Priečková, z referátu mediálnej komunikácie a propagácie mesta Žilina v nových Radničných novinách, informuje, že viaceré ploty škôlok v Žiline a jej mestských častiach prejdú rekonštrukciou. Budú vynovené a získajú inovatívne prvky.

Rekonštrukcia plotov sa týka najmä Materskej školy Suvorovova a materských škôl v Zádubní a Zástraní. Priečková ďalej dodáva, že aktuálne sa realizuje obnova oplotenia areálu Materskej školy Suvorovova.

„Rekonštrukčné práce zahŕňajú demontáž pôvodného oplotenia, betonáž a prípravu na nové oplotenie a následne samotnú montáž jedntlivých komponentov a vstupných brán. Súčasťou nového oplotenia budú edukačné prvky pre deti, ako napr. tabule na kreslenie kriedou v tvare kvetov alebo písmená, z ktorých sa budú môcť škôlkari učiť skladať rôzne slová,“ priblížila inovácie Priečková.

Výhodou je, že oplotenie bude dopĺňať výsadba popínavých rastlín, ktoré dotvoria celkovú atmosféru a potešia malé deti. Cena prác je necelých 51-tisíc eur a predpoklad dokončenia projektu je pripravovaný na január 2024. Obnova oplotenia v materskej školy v Zástraní a Zádubní je ešte v štádiu príprav.


Súvisiaci článok
Najkrajšia vianočná poštová známka je zo Strečna. Súťaž vyhrali roztomilé dievčatká
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť