Štvrtok 19. 09. 2024 14:02:13 | Meniny má Konštantín

Tip na zimný výlet: Poznáte Bačov Stolec?

Poznáte Bačov Stolec? Je to úchvatná rozhľadňa v srdci Oravy nad malebnou dedinkou Osádka. Keď ku nej prídete, ponúkne sa vám nielen nádherný výhľad na Chočské vrchy, ale aj jedinečný zážitok v prírode. Informoval o tom Žilinský turistický kraj na svojom Facebookovom profile.

Radka Kostánová|5. december 2023|15:00:57

Zdroj: Facebook/Žilinský turistický kraj

Súvisiaci článok
Tip na predvianočný výlet: Kostol v dedine Svätý Kríž na Liptove
Čítajte viac >

Počuli ste už o Bačovom Stolci? Ak nie, máme pre vás ideálny tip na zimný výlet. Ako informuje Žilinský turistický kraj na Facebooku, táto úchvatná rozhľadňa leží v srdci Oravy nad malebnou dedinkou Osádka. Ponúka nielen nádherný výhľad na Chočské vrchy, ale aj jedinečný zážitok v prírode.

Rozhľadňa má všestranné využitie

Aby ste však neboli sklamaní, Bačov Stolec, to nie je len rozhľadňa, ale aj obrovská stolička a zábavná hojdačka v jednom. Môžete sa tam posadiť a nechať sa unášať pohľadom do krajiny.

Ako sa ku nej dostanete?

V obci Osádka, pri ktorej sa rozhľadňa nachádza, môžete zaparkovať pri Kolibe Pajtisko. Autom až ku rozhľadni neodporúčame ísť, pretože cesta je vo veľmi zlom stave. Cesta pešo je už potom veľmi jednoduchá, lebo vám stačí ísť po cyklochodníku. Rozhľadňu vidno už z diaľky, preto sa nemusíte báť, že by ste zablúdili. Je to ideálna prechádzka aj pre malé deti. Počas víkendu však môže byť na rozhľadni rušno, lebo na Orave je to veľmi obľúbené a vyhľadávané miesto.

407273539_1118942979478297_7920044666838803083_n.jpg Zdroj: Facebook/Žilinský turistický kraj


Súvisiaci článok
Zasnežené Čičmany vyzerajú romanticky ešte aj v noci (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť