Štvrtok 19. 09. 2024 09:00:09 | Meniny má Konštantín

Pri včerajšom požiari v Liptovskom Mikuláši sa v byte nachádzala staršia pani. Hasičom sa ju podarilo zachrániť

Včera 14. novembra krátko po piatej hodine poobede smerovali hasičské jednotky na ulicu Kolomana Sokola v Liptovskom Mikuláši, kde mali ohlásený požiar bytu. Operačné stredisko Hasičského a záchranné zboru informovalo, že na mieste zasahovalo 13 hasičov na 6 kusoch hasičskej techniky. V byte sa nachádzala staršia pani.

Radka Kostánová|15. november 2023|09:31:14

Zdroj: Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline

Súvisiaci článok
Pri rannom požiari v čadčianskej reštaurácii sa nikto nezranil. Pravdepodobnou príčinou bol skrat elektroinštalácie
Čítajte viac >

Spravodajský portál Liptov112 informuje o včerajšom požiari bytu v Liptovskom Mikuláši. Ten bol ohlásený na Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru po piatej hodine poobede. Na miesto udalosti boli vyslané aj posádky pozemných záchranárov, nakoľko ohlasovateľom požiaru bolo uvedené, že v byte sa nachádza jedna osoba staršieho veku.

Zástupcovia stránky Liptov112 priblížili, že po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že išlo o požiar batérie od elektro bicykla. Hasiči, ktorí sa nachádzali na mieste, sa dostali do bytu. Ten bol značne zadymený, preto začali s vyhľadávaním osoby. Našťastie sa im ju podarilo nájsť. Spolu so záchranármi ju vyniesli z bytu, avšak pani nejavila známky života. Preto bola zahájená kardiopulmonálna resuscitácia, ktorá bola úspešná. Záchranári pani transportovali do nemocnice.

gina-44198-20231114-183040.jpg Zdroj: Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, Mária Pohanková Zahatlanov, ďalej informovala, že zásah sťažovalo husté zadymenie v byte aj na celom 6. poschodí bytového domu. „Spoločne s hasičmi zasahujúcimi z výškovej techniky požiar krátko po 18:00 hod. lokalizovali a krátko po 20:30 hod. ho zlikvidovali. Zároveň skontrolovali a odvetrali susediace byty a spoločné priestory v bytovom dome," doplnila.

Predbežná škoda po požiari bola odhadnutá na 150 000 eur.


Súvisiaci článok
Akcia Modrá 24 sa zameria na železničné stanice a vlaky aj v Žilinskom kraji
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť