Sobota 07. 09. 2024 14:27:55 | Meniny má Marianna

Párik vyhladovaných labutí skončil v chovnej stanici. Samica uhynula, samec ju nechcel opustiť

Počas tohto týždňa zamestnanci Národného parku Malá Fatra, ktorí sa venujú starostlivosti o zranené živočíchy v chovnej stanici, poskytovali starostlivosť samcovi a samici labuti veľkej. Ich osud bol totiž neistý.

Radka Kostánová|12. november 2023|17:47:31

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
VIDEO: Medvedica a tri mladé sa počas dňa ocitli nad cyklotrasou. Petrovi sa to podarilo natočiť
Čítajte viac >

Zamestnanci Národného parku Malá Fatra, ktorí sa venujú starostlivosti o zranené živočíchy v chovnej stanici, poskytovali starostlivosť samcovi a samici labuti veľkej počas uplynulého týždňa. Informovali o tom na sociálnej sieti Facebook.

„Občania v Rajeckej doline nahlásili, že na autobusovej zástavke sa pohybuje očividne dezorientovaná labuť. Približne v tom istom čase našich kolegov informovali aj príslušníci Mestskej polície Žilina o náleze taktiež dezorientovanej labuti pri Vodnom diele Žilina,“ priblížili ďalej.

Bohužiaľ, v oboch prípadoch sa jednalo o mladé jedince, ktoré boli očividne vyhladované.

Zamestnanci, ktorí sa o labute starali, im poskytli príslušnú starostlivosť. Napriek maximálnemu úsiliu samica na druhý deň uhynula, a to hlavne v dôsledku vnútorných zranení.

„Samec načerpal u nás stratenú silu a po štyroch dňoch ho naši kolegovia úspešne vypustili na Vodnom diele Žilina,“ opísali ďalej.

Správu teda uzatvorili veľmi pekne a emotívne. Ako určite viete, o labutiach je známe, že vytvárajú partnerstvá na celý život. Napriek tomu, že tieto dva jedince boli spolu len dva dni, vytvorilo sa u nich veľmi silné puto a samec bránil samicu aj v momente, keď ju chcel náš kolega zobrať z voliéry, po tom, čo uhynula.


Súvisiaci článok
Sokol červenonohý musí kvôli zlomenine prezimovať v Zázrivej. Cesty do Afriky sa dočká až na jar
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť