Utorok 17. 09. 2024 22:45:52 | Meniny má Olympia

V podchode pri železničnej stanici v Žiline po výdatných dažďoch stojí voda. Situáciu vyrieši prestrešenie oboch schodísk

Podchod pri železničnej stanici v Žiline je po silných zrážkach zaplavený vodou. Chodci, ktorí sa snažia dostať na Uhoľnú ulicu, musia prekonať veľkú kaluž, ktorá im bráni v bezpečnom prechode. Naša redakcia sa obrátila na žilinskú radnicu a tiež na zhotoviteľa stavby, Združenie pod Dubňom, s otázkou, aké kroky podniknú, aby sa podobná situácia nezopakovala.

Juliana Krčulová|5. november 2023|08:00:02

Zdroj: tip čitateľa

Súvisiaci článok
Na konci októbra žilo v meste Žilina a v jej prímestských častiach 80 472 obyvateľov
Čítajte viac >

V podchode pri železničnej stanici v Žiline po výdatných dažďoch stojí voda. V mieste, kde chodci vychádzajú na Uhoľnú ulicu, sa vytvára obrovská mláka, ktorá im znemožňuje bezpečný prechod. Naša redakcia oslovila žilinskú radnicu a rovnako zhotoviteľa stavby, Združenie pod Dubňom, s otázkou, ako idú vo veci postupovať, aby sa obdobná situácia už neopakovala.

„Ide o časť nového železničného podchodu, prepojenie ulíc Národnej a Uhoľnej, ktorý je súčasťou stavby rekonštrukcie železničného uzla Žilina a tento podchod je v správe ŽSR, za údržbu sú zodpovedné ŽSR, resp. ich zhotoviteľ stavby. Podchod preberieme po riadnom dokončení, preberacom konaní, kontrole a kolaudácii. Danú situáciu sme nahlásili ŽSR, konkrétne zhotoviteľovi Združenie pod Dubňom,“ spresnila pre našu redakciu Katarína Gazdíková z odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina.

O stanovisko sme preto požiadali aj zhotoviteľa stavby, Združenie pod Dubňom. Hovorca spoločnosti STRABAG s.r.o., Martin Červeňanský, našu redakciu informoval, že podchod nezatápa priesak či spodná voda, ale voda doň pri väčších zrážkach steká zo schodísk.

„Izolácia už stavebne zrekonštruovanej časti je absolútne v poriadku. Situácia sa vyrieši po tom, ako bude dokončené prestrešenie oboch schodísk ústiacich na Uhoľnú ulicu, ktoré je naplánované na jar 2024. Dovtedy budú naši pracovníci pomocou prenosných čerpadiel operatívne vodu odčerpávať. Vzhľadom na pokračujúce stavebné práce, a zatiaľ chýbajúcu definitívnu elektroinštaláciu, nie je možné osadenie trvalého čerpadla, no aj s tým projekt v neskorších fázach počíta. V kombinácii so spomínaným vybudovaním prestrešenia schodísk veríme, že pôjde o funkčné a vyhovujúce riešenie, ktoré zabráni zatečeniu k akému prišlo počas minulého týždňa,“ doplnil pre našu redakciu hovorca spoločnosti STRABAG s.r.o., Martin Červeňanský.


Súvisiaci článok
V Bešeňovej vyrastie 300 domov a 200 bytov. Pôjde o historicky najrozsiahlejšiu bytovú výstavbu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť