Piatok 17. 05. 2024 07:53:49 | Meniny má Gizela, Aneta

Hasiči z Oškerdy v sobotu oficiálne spustia defibrilátor do prevádzky

Informovali sme vás o verejnej zbierke, ktorú vyhlásil Dobrovoľný hasičský zbor z Oškerdy, na zakúpenie AED defibrilátora pre obyvateľov a návštevníkov obce. Hasiči informujú verejnosť, že už v sobotu 5. februára pri hasičskej zbrojnici oficiálne uvedú defibrilátor do prevádzky. Pre návštevníkov je pripravený zaujímavý program a podľa ich slov aj výborná fazuľovica a super punč. Foto: Facebook / DHZ Oškerda

Juliana Krčulová|4. február 2022|12:11:05

„Srdečne vás pozývame v sobotu 5. februára 2022 o 14:00 hod. pri hasičskej zbrojnici na oficiálne spustenie defibrilátora do prevádzky. Svojou návštevou nás poctí pán primátor a aj pán farár zo Snežnice. Takisto k nám zavítajú profesionálni záchranári z Kysuckého Nového Mesta, ktorí vám resuscitáciu predvedú na vlastné oči a taktiež si ju môže každý odvážlivec vyskúšať,“ informuje DHZ Oškerda vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

Foto: WWW 155.sk

AED defibrilátor je zariadenie, ktoré pomáha obnoviť srdcový rytmus pomocou elektrického výboja. Jeho súčasťou sú defibrilačné elektródy, ktoré umožňujú analyzovať srdcový rytmus. Bez ohľadu na to, o aký model ide, všetky zariadenia pracujú na rovnakom princípe a v prípade potreby sú schopné zachrániť nejeden ľudský život. Uvádza informácie o zariadení Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky na svojej internetovej stránke.

Foto: WWW 155.sk

„Na mape už sme viditeľní a v sobotu to jedným telefonátom bude spustené do prevádzky. Touto cestou by som sa chcel všetkým poďakovať za podporu,“ informoval redakciu SP21 Milan Gazdik, veliteľ dobrovoľných hasičov v Oškerde.

6AIsG_vZzF1NRjqV3X6-dSiRxcBd5Er1nyM_PwqS03-D5UYzpLn3hhVo8hQwCecPzpbGyKH2QBtbVvxmKNjXsDQrQckyXs4O2NaCuBEw6s2YUu_aUcaGA2tVkIZ9ZRsAdT.png Foto: WWW 155.sk

Návštevníkov bude v sobotu čakať výborná fazuľovica a super punč.


Súvisiaci článok
Verejná zbierka na defibrilátor v Oškerde je úspešne ukončená. Hasiči ďakujú všetkým darcom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť