Streda 18. 09. 2024 01:16:38 | Meniny má Eugénia

Žilinský samosprávny kraj vyhlásil výberové konanie na nového riaditeľa Liptovského múzea

Žilinský samosprávny kraj vyhlásil výberové konanie na pozíciu riaditeľa Liptovského múzea v Ružomberku. Víťazný uchádzač by mal nastúpiť od 1. januára budúceho roka. Termín na podanie žiadosti je do 23. októbra.

TASR|18. október 2023|11:30:14

Zdroj: Facebook/Liptovské múzeum

Súvisiaci článok
Objavte jedinečnú a fascinujúcu zbierku známok na výstave v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva
Čítajte viac >

Zo zverejnených podkladov vyplýva, že uchádzači musia mať ukončené vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa. Študijné zameranie na oblasť kultúry a cestovného ruchu je výhodou. Kraj požaduje päťročnú odbornú prax a trojročnú riadiacu prax.

Povereným riaditeľom Liptovského múzea je momentálne historik Rastislav Molda. Inštitúciu vedie od apríla tohto roka po tom, ako skončil vo funkcii jeho dovtedajší šéf Michal Kovačic. Kovačica odvolali poslanci ŽSK na návrh predsedníčky Eriky Jurinovej. Ako dôvod uviedla porušenie etického kódexu zamestnanca ŽSK, na ktorom sa zhodli členovia etickej komisie.

Predsedníčka ŽSK vtedy argumentovala, že Kovačic ako riaditeľ stratil dôveru vedenia kraja. Súviselo to najmä s medializovanými informáciami okolo jeho podnikania v súkromnej cestovnej kancelárii a nevrátenými zálohami za zájazdy v čase, keď spoločnosť viedol. Na riaditeľa pribúdali sťažnosti a došlo aj na disciplinárne konanie.

V múzeu od júla do septembra urobil kontrolu Útvar hlavného kontrolóra ŽSK. Ako pre TASR povedala hovorkyňa ŽSK Eva Lacová, z celkového počtu 44 kontrolných zistení až 18 možno prisúdiť do priamej zodpovednosti bývalého riaditeľa organizácie.


Súvisiaci článok
Stálu expozíciu o živote Andreja Hlinku môžete navštíviť v Ružomberku. Otvorená je aj počas nedieľ a sviatkov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť