Štvrtok 19. 09. 2024 20:48:58 | Meniny má Konštantín

Kolonádový most v Dolnom Kubíne sa stal jednou z dominánt mesta

Kolonádový most v Dolnom Kubíne sa za 30 rokov svojej existencie stal jednou z dominánt mesta. Pri príležitosti výročia postavenia mosta to uviedol dolnokubínsky primátor Ján Prílepok.

TASR|11. október 2023|09:45:02

Zdroj: Dolnykubin.sk

Súvisiaci článok
Kolonádový most v Dolnom Kubíne oslavuje 30. výročie. Samospráva si pre verejnosť pripravila pestrý kultúrny program
Čítajte viac >

Most spája centrum mesta so sídliskom Bysterec. Jeho autorom bol architekt Anton Kratochvíl. „Denne po ňom prejde približne 5000 ľudí. Patrí k najfotografovanejším stavbám a panorámam v celom našom meste. Zároveň je to aj dobrým príkladom toho, ako architekt so svojou víziou môže vybudovať dielo, ktoré sa stane ikonickým, nadčasovým a tvorí genius loci mesta," povedal Prílepok.

i_7339269.jpg

Predchodcom kolonádového bol provizórny most, takzvaná BB konštrukcia, čo boli kovové konštrukcie z druhej svetovej vojny. Jubilejné výročie vzniku mosta si Dolnokubínčania pripomenuli v tomto týždni. Súčasťou podujatia bolo aj odhalenie pamätnej tabule architektovi a odovzdanie Ceny mesta Dolný Kubín in memoriam.

Na kolonádovom moste bola tiež výstava fotografií z čias jeho výstavby, zo súčasnosti a ďalších objektov, ktoré nesú pečať Kratochvíla. Výstava je prístupná v priestoroch mestského kultúrneho strediska do konca novembra.

i_7339271.jpg


Súvisiaci článok
Kultúrny program pri príležitosti 30. výročia Kolonádového mosta v Dolnom Kubíne je pre nepriaznivé počasie zrušený
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť