Odborná porota, v zložení Milan Jurky, Miroslav Klobučník, Samuel Chodelka, už od skorého rána dozerala na hygienu, použité suroviny, ale aj technologické postupy. Nehodnotili teda len chuť, ale aj ostatné vstupy.
Kysucká radnica na sociálnej sieti informovala, že tradičným poľským jedlom Bigos prispeli aj poľské partnerské mestá Gogolin a Łodygowice.
„Počas doobedňajších hodín prezentovali svoje remeslo dvaja šikovní rezbári Michal Kopásek a Stano Jarabica. Spod ich rúk vyšiel drevený duch a laktibrada. DHZ KNM na čele s Patrikom Adzimom naučili deti používať hasiace zariadenia,“ priblížili zástupcovia radnice.
Súťažiaci sa naozaj snažili, dochucovali, miešali, strážili oheň, a najmä ponúkali svoje dobroty verejnosti, ktorá toto gastronomické podujatie navštívila.
„Členovia odbornej poroty chválili farbu, vôňu a najmä chuť gulášov. Jednoducho, hodnotilo sa všetkými zmyslovými orgánmi. Bola udelená ešte jedná cena - cena diváka. Tu získal guláš "Prima parta" navarený Irenou Oškrobanou, Františkom Oškrobaným a Martinou Jakubcovou. Divácku porotu tvorili Zdenka Poništová, Ondrej Matejčík a František Tulec. Mená celkových víťazov za „Kapurkový“ guláš - Július Pavlusík, Radoslav Macúš, Juraj Taračka – budú zvečnené na stene budovy pri mieste, kde sa každoročne súťaž koná,“ doplnili zástupcovia kysuckej radnice.
Ceny víťazom odovzdal zástupca primátora, František Šerík, spolu s členmi odbornej poroty.
Výsledky:
- Prvé miesto - "Kapurkový guláš" - Július Pavlusík, Radoslav Macúš, Juraj Taračka,
- Druhé miesto - "Kamarátsky - primátorský" - Ľubomír Golis, Ľubomír Stalmašek, Jozef Jakubík,
- Tretie miesto - "Sparta" - Ján Hanuliak, Katarína Ivanová, Slávka Ščuryová,
- Štvrté miesto - "Riecky relax&fitness" - Matej Kamenár, Jozef Riecky, Lucia Riecka,
- Piate miesto - "Avon" - Jana Ďuranová, Žaneta Bambuchová, Vierka Janušová,
- Šieste miesto - "Peťo tím" - Peter Hojdík, Ján Mlích, Alexander Chovanec.
Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk
Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť